Основна тема на протеста на инициатива Правосъдие за всеки тази

...
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки: Снимките с пачките и златните кюлчета трябва да стигнат до Кьовеши |

Основна тематика на митинга на самодейност " Правосъдие за всеки " довечера беше " Политикът, револверът и парите " - изявлението на Бойко Борисов за немското издание " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

Адвокат Емил Георгиев означи, че във въпросното изявление Борисов е " валидирал фотосите ".

" Не би трябвало ли в този момент прокуратурата да назначи експертиза за фотосите, чиято автентичност беше доказана персонално от Борисов? Не би трябвало ли да бъдат направени инспекции в НСО? Прокуратурата ще направи ли нещо по този въпрос? А в случай че не направи нищо, не би трябвало ли някой различен европейски орган да проверява? " - попита Георгиев.

Той добави, че " тези тематики би трябвало да се слагат в обществото, те не би трябвало да бъдат пренебрегнати. Трябва да осъществим нашите цели - правосъдна промяна в този момент, с цел да нямаме прокуратура, която се чуди и се мае какво да прави с тези данни. "

От своя страна юрист Велислав Величков е безапелационен: " Докато тук [пред Събедната палата] има хора, властта няма да бъде спокойна. "

Величков също разяснява изявлението на Борисов: " Ако в една естествена европейска страна се беше случило нещо сходно, щеше да има моментална реакция на управляващите. Българската прокуратура обаче мълчи. "

" Ако до края на годината не бъде стартирана инспекция и следствие за фотосите, пачките с евро и златните кюлчета, през януари ние от " Правосъдие за всеки " ще сезираме Лаура Кьовеши. " - съобщи Велислав Величков.

Адвокат Росен Рашков съпостави политиката на Гай Вер с тази на Бойко Борисов: " България търси своя Цицерон, търси своя обвинител. Бъдете като римляните от оня интервал, поискайте правдивост! "

Адвокат Любомир Авджийски разяснява случая с изчезналия Янек Миланов. Той съобщи, че съгласно позицията на Министерство на вътрешните работи няма нарушавания в следствието за изгубването: " Там няма нарушавания, също както нямаше нарушавания при полицейските побои по време на митингите тук. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР