Основите на здравословния начин на живот изглежда се забиват в

...
Основите на здравословния начин на живот изглежда се забиват в
Коментари Харесай

Забравете за тези 10 правила за здравословен живот - неефективни са

Основите на здравословния метод на живот наподобява се забиват в нашата памет и се трансформират в признати истини. Вярвате, че те биха могли да ви оказват помощ да влезете в мечтаната форма, да сте енергични по през целия ден, да хапвате каквото поискате или пък да пиете доста вода.

Но в действителност ли действат всички тези правила?

Оказва се, че някои от тях са просто мит. Ето кои са:

1. Спане по 8 часа
Проучвания са потвърдили, че човек се нуждае от 7 часа сън, с цел да може тялото да работи дейно и да се усеща пламенно денем. Вашето тяло се нуждае от това време, с цел да получи мощ и да се възвърне през нощта.

2. Ядене на изобилна закуска
Обема на закуската постоянно би трябвало да зависи от самостоятелните характерни потребности на тялото на индивида. Храната е потребна единствено когато в действителност желаете да я ядете. Ето за какво, в случай че не можете да ядете заран, не изтезавайте себе си, просто пийте чаша вода вместо това.

3. Тичане рано заран
Джогингът е еднообразно потребен както заран, по този начин и вечер, тъй че в случай че нямате време и не желаете да упражнявате рано заран, не го правете. Освен това, би трябвало да оставите тялото си да се разсъни вярно, преди да излезете сутринта. По-добре е да се яде закуска и да изчакате най-малко 40 минути, преди да вършиме физически извършения. В противоположен случай може да имате главоболие и да развиете несиметричен сърдечен темп.

4. Избягването на сладки нещица
Яденето на сладкиши в действителност е положително за човешкото тяло, тъй като съдържа глюкоза, основен детайл за вярното действие на мозъка. Ето за какво не би трябвало да премахвате изцяло сладките неща от менюто си. Но можете да опитате да сведете до най-малко количеството захар, което ядете. Например, консумирайте кисело мляко, пийте горещи питиета без захар или яжте сушени плодове вместо бонбони.

5. Трениране до цялостно безсилие
" Ако тялото ви не ви боли на идната заран, това значи, че не сте упражнявали вярно " или най-малко по този начин споделят доста от фитнес инструкторите. Всъщност болезнеността на мускулите след подготовка се случва, когато напрежението на тялото ви е прекомерно огромно. Мускулната мъка също може да бъде симптом за пострадване на мускулната тъкан. В този случай е по-добре да спрете тренировките до цялостно възобновяване.

6. Избягването на вода по време на хранене
Водата е главен детайл на вярно настоящата храносмилателна система. Ако тялото ви не получава задоволително течност, стомахът ви я лишава от слюнката. Ето за какво пиенето на вода е потребно и належащо за тялото ви. Ще улесните стомаха да смила и поеме храната.

7. Хранене едновременно
Не е нужно да ядете, в случай че не се чувствате гладни. Основното предписание е да ядете, единствено когато сте гладни. Вашето тяло ще ви даде сигнал, когато е време за хранене.

8. Миенето на зъбите след всяко хранене
През деня ядем доста кисели храни: лимонен чай, кисели краставички, салати и така нататък Остатъците от тези кисели храни могат да увредят зъбния гланц. Почистването на зъбите незабавно след хранене може да утежни ситуацията. Освен това, честото миене на зъбите може да докара до болежка и кървене на венците. Достатъчно е да миете зъбите си два пъти дневно.

9. Отказването от тестени произведения
Хлябът съдържа доста нужни хранителни фибри, които извличат холестерол и жлъчна киселина от тялото ви. Хлябът също способства за вярното действие на храносмилателната система. Разбира се, това не значи, че би трябвало да се тъпчете с тестени изделия; 200 грама дневно са задоволителни.

10. Пиенето на най-малко два литра вода дневно
Количеството вода, което пиете денем, би трябвало да подхожда на тежестта ви: 30 мл на кг. Трябва да обърнете внимание и на следните фактори: метеорологични условия, мокрота и загуба на вода по време на подготовка. Що се отнася до поддържането на водния баланс в тялото ви, можете също да пиете чай, кафе, сок и други течности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР