Основите фондови индекси на Уолстрийт стартират търговията в понеделник със

...
Основите фондови индекси на Уолстрийт стартират търговията в понеделник със
Коментари Харесай

Предпазлив негативен старт на Уолстрийт в очакване на корпоративните тримесечни отчети



Основите фондови показатели на Уолстрийт започват търговията в понеделник със слаби намаления, защото вложителите са в очакване на тримесечните финансови доклади на американските компании, които стартират да бъдат оповестявани от сряда нататък, както и на утрешните данни за инфлацията в Съединени американски щати през март.

Индексът на сините чипове DJIA се намалява при започване на търговията с 95 пункта (с 0,28%), а необятният показател S&P 500 с 0,3%, откакто и двата показателя доближиха рекордни върхове през петъчната сесия надлежно към 33 811 пункта и към 4 129 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite пък се намалява с 0,75%.

През предходната седмица показателят DJIA набъбна с 2%, необятният S&P 500 с 2,7%, а Nasdaq с 3,1%, като първите два означиха растеж за трета поредна седмица, а софтуерният показател за втора поредна седмица.

Повод за този напредък на Уолстрийт даде известното оттегляне през април на доходността на 10-годишните американски държавни облигации от 14-месечните върхове към 1,78% от края на март. Това отслаби терзанията за скорошно повишение на лихвите, като вниманието на вложителите се насочва към данните във вторник за потребителските цени (инфлацията) в Съединени американски щати през март, които или в допълнение ще успокоят тези рисковия, или по-силен растеж на инфлацията ще докара до ново тяхно увеличаване.

През тази седмица предстоят аукциони и на нови американски държавни облигации за 271 милиарда $, които също биха дали по-нататъшна посока освен на дълговия, само че и на пазара на акции.

Във вчерашно изявление за предаването " 60 минути " на CBS, че американската стопанска система е в " повратна точка " като чака икономическият напредък да се форсира през идващите месеци. Той обаче означи, че има опасности, в случай че прибързаното отваряне отначало на американската стопанска система докара до трайно увеличение на случаите на ковид макар сериозното движение на имунизация в Съединени американски щати.

С нараснало внимание се чака и старта на сезона на корпоративните финансови доклади за първите три месеца на 2021 година, който ще бъде даден в сряда с резултатите на огромните американски банки Goldman Sachs, JPMorgan и Wells Fargo.

Според данни на Refinitiv IBES, упованията са за скок на осреднените облаги на фирмите, влизащи в показателя S&P 500 с 25% по отношение на първите три месеца на 2020 година, което би било най-силен растеж от началото на 2018 година, когато те бяха подкрепени от понижените корпоративни данни от някогашния президент Доналд Тръмп.

Акциите на, листвани на Нюйоркската борса, нарастват със 7,8% макар наложената от китайския регулатор санкция от близо 2,7 милиарда $ за монополно държание.

Акциите на Nuance Communications нарастват с близо 17%, откакто стана ясно, че. В същото време акциите на Microsoft се намаляват едва с близо 0,2%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР