Основен фактор са намаляващите продажби на нови устройстваПазарът на употребявани

...
Основен фактор са намаляващите продажби на нови устройстваПазарът на употребявани
Коментари Харесай

Свива се и вторичният пазар на смартфони

Основен фактор са намаляващите продажби на нови устройства

Пазарът на използвани смарт телефони възлиза на към 65 милиона броя годишно (снимка: CCO Public Domain)

Г лобалният пазар на актуализирани (реновирани ) смарт телефони e намалял с 2% през първата половина на годината и възлиза на 64,6 милиона броя, сочат д анни на изследователската компания Counterpoint Research. През същия интервал на 2018 година вторичният пазар на смарт телефони се е измервал с 66 милиона устройства.

Експертите приписват спада на намаляващите продажби на нови устройства, вследствие на което по-малко употребявани смарт телефони навлизат на вторичния пазар. Фактор с отрицателно въздействие върху пазара е и продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.

Цикълът на замяна на флагманите, които зареждат вторичния пазар, се забавя, заради наклонността към увеличение на интервала на потребление на смарт телефоните от висок клас. Освен това новите мита, оповестени от Съединени американски щати за китайския импорт, сковават екосистемата на употребяваните устройства и принуждават производителите да градят единствено краткосрочни проекти, страхувайки се от въвеждане на нови мита.
още по тематиката
Потреблението на актуализирани смарт телефони се усилва единствено в Индия, Латинска Америка и Африка. Индия остава водач по растеж в продажбите на използвани устройства – напредъкът там е 8,8%.

Друга присъща наклонност е консолидирането на доставчиците на фона на негативната динамичност на пазара. Много от участниците в екосистемата на употребявани смарт телефони се концентрират повече върху устройствата на Apple и Samsung, вярвайки, че тези две марки са по-малко рискови за спад на продажбите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР