Основен акцент в политиката за подкрепа в България остават малките

...
Основен акцент в политиката за подкрепа в България остават малките
Коментари Харесай

Министър Танева: Основен акцент в политиката за подкрепа остават малките и средни стопанства

Основен акцент в политиката за поддръжка в България остават дребните и междинни стопанства. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева откакто откри публично българския щанд на Международното профилирано селскостопанско ревю Зелена седмица 2020 в Берлин.

Тя добави, че в дебата за бъдещата Общо селскостопанска политика би трябвало да бъдат направени взаимни отстъпки. Министър Танева посочи, че положителното обръщение при формалното разкриване на ревюто е, че политическите ръководители в Европейски Съюз схващат нуждата от съответно бюджетно финансиране на земеделските производители. По думите й, всяка от страните членки доста добре схваща предизвикването на нашето време и практиките, които би трябвало да станат нормални в земеделието. " Това са точно тези, които щадят околната среда. Въпросът е какъв бюджет ще се контракти за ОСП,а това зависи от Многогодишната финансова рамка ", посочи министър Танева.

По думите й, се отбелязва растеж в търсенето и производството на биологични артикули, както в България, по този начин и на равнище Европейски съюз.

С фолклорна стратегия и обичайни български артикули министър Танева посрещна федералния министър на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР