Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин публикува

...
Основателят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин публикува
Коментари Харесай

Готвачът на Путин предизвика Зеленски на дуел

Основателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласява през днешния ден видео, снимано на борда на боен аероплан, в което провокира украинския президент Володимир Зеленски на въздушен двубой, съобщи Ройтерс. Видеото беше публикувано от пресслужбата на Пригожин и е било снимано на борда на бомбардировач " Су-24 ", благосъстоятелност на " Вагнер ", прецизира организацията.

Това е следващото от редица изказвания и видеа, в които Пригожин се пробва да разпространява себе си и своята частна войска като авангард на съветските военни интервенции в Източна Украйна, отбелязва Ройтерс.
-->
" Володимир Олександрович (Зеленски), приземихме. Ние бомбардирахме Бахмут ", споделя Пригожин в късото видео.  " Утре ще хвърча с " МиГ-29 " и в случай че искаш, да се срещнем в небето. Ако успехите, Артьомовск (Бахмут) е ваш. Ако загубите, ще настъпим до (река) Днепър ", декларира той, представен от Българска телеграфна агенция.

Едва през септември предходната година Пригожин призна, че е създател на групата " Вагнер ", настояща от години в Близкия Изток и Африка. Оттогава той доста усили известността си и тази на членовете на " Вагнер ", като подлага на критика провалите, претърпени от съветската войска в Украйна, и изисква повече самопризнание за заслугите на групировката в спора, напомня организацията.

Миналия месец Съединени американски щати оповестиха нови наказания против `Вагнер ", като я оповестиха за транснационална незаконна организация. Според Вашингтон сега военната компанията е разположила към 50 000 бойци -10 000 наети по контракт и 40 000 души, излежавали присъди в съветски затвори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР