Основателят на най-големият разпространител на медийно съдържание Булсатком и притежател

...
Основателят на най-големият разпространител на медийно съдържание Булсатком и притежател
Коментари Харесай

Основателят на Булсатком: Още няма сделка със Спас Русев, но е опасна за медиите

Основателят на най-големият пропагандатор на медийно наличие " Булсатком " и собственик на 20% от акциите Пламен Генчев, съобщи в петък, че договорка с предприемача и член на управата на БТК и " Виваком " Спас Русев за продажбата му към момента няма, а единствено е предпочетен за покупател. Акционерите кредитори на сателитния оператор, които са направили търга за компанията в нарушаване на акционерно съглашение за назад изкупуване на целия дял и в изискванията на правосъдни каузи, обаче съзнателно популяризират информацията, с цел да стане тя приключен факт, а това ще разреши напън и надзор върху неуместните медии, уточни Генчев в писмо до медиите и обществените институции.

Той приканва Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да се произнесе по импортиран от него при започване на юли сигнал за централизация в групата " Булсатком " без да е инициирано приемането на авансово утвърждение от антимонополния регулатор.

Обръща се и към прокуратурата да прегледа импортираните сигнали против изпълнителния шеф на оператора Станислав Георгиев за това, че е забавил оповестяване в неплатежоспособност на сдружението в полза на договорка със Спас Русев, че наложително се е разпоредил с непознато имущество и че е склонил разсредващи да нарушат своите отговорности,

От акционерите кредитори желае да проявят проявят здрав разсъдък и да изпълнят задължението си по съглашението да продадат първо на него дяловете си, с което сдружението ще изплати всички задължения и Генчев ще приключи инициирани от него правосъдни разногласия и желае за обезщетение от 19 млн. евро. " Или най-малкото, апелирам, спрете да се пробвате да продавате " Булсатком " на господин Спас Русев или други трети лица до произнасянето на арбитражния арбитражен съд в Лондон ", написа той в писмото си.

То идва дни, откакто бе пуснато прессъобщение с представени в него Спас Русев и Станислав Георгиев, че. Все отново по-късно бе конкретизирано, че тя предстои на утвърждение от Комисия за защита на конкуренцията, само че анонсирането ѝ става на фона на тежкия акционерен спор на Генчев по отношение на опитите за продажба на оператора и неприключили правосъдни каузи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР