Основателят на китайския гигант за електронна търговия Alibaba Джак Ма

...
Основателят на китайския гигант за електронна търговия Alibaba Джак Ма
Коментари Харесай

Основателят на Alibaba се завърна в Китай

Основателят на китайския колос за електронна търговия Alibaba Джак Ма се завърна в Китай, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на " Саут Чайна Морнинг Поуст ".

С това бе комплициран завършек на траялото повече от година престояване на милиардера в чужбина.

Ма е един от най-известните бизнесмени в Китай. Той напусна континенталната част на страната в края на 2021 година и от този момент бе забелязан на фотоси в Япония, Австралия и Тайланд.

Някога един от най-прямите предприемачи в страната, той се отдръпна от светлината на прожекторите на публичното внимание в края на 2020 година, откакто разкритикува регулаторната система на Китай, упрекната в широкообхватни регулаторни репресии.

Въпреки че през последните месеци китайските управляващи увериха, че са прекратили натиска и ще търсят способи да поддържат частния бранш, китайските бизнесмени обявиха, че решението на Ма да остане в чужбина е фактор, който пречи на доверието.

Акциите на Alibaba в Хонконг нарастнаха с над 4% след обявата в " Саут Чайна Морнинг Поуст ". Макар да не се прецизира по кое време Джак Ма се е върнал в Китай, вестникът оповестява, че той е посетил учебно заведение, което е основал в град Ханчжоу, където е седалището на Alibaba и финансовата компания Ant Group.

Отбелязва се, че милиардерът се е завърнал в Китай след къс престой в Хонконг.

Училището " Юнму Едюкейшън " през днешния ден удостовери, че Ма е посетил пространствата му и разгласява фотоси и видеоклип от визитата на създателя на Alibaba. Наскоро Ма се отхвърли от контрола върху Ant Group - китайския колос в региона на компютърното обслужване на банковите и финансовите услуги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР