Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг има навика в началото на

...
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг има навика в началото на
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг иска да опознае връзката между технологиите и обществото

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг има навика при започване на всяка Нова година да си сложи за цел да се оправи с някое предизвикателство, като да вземем за пример да научи китайски език или да посети всички щати в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Тази година той желае да опознае по-добре въздействието на технологиите на бъдещето върху обществото.

При избора на предизвикателство младият милиардер явно е бил повлиян от двете ужасни години за обществената мрежа Facebook, която е подложена на критика за методите си, комерсиалните си практики и забавянето при изтриването на послания, които съдържат ненавист или са лъжовни и манипулативни.

"Аз съм инженер и имам навика да осъществявам концепциите си, надявайки, се, че те сами ще приказват за себе си. Но като се има поради с какво сме се захванали, това не е задоволително ", декларира той на страницата си във Facebook, където оповести предизвикването пред себе си за 2019 година - обществени диспути за връзката сред новите технологии и обществото, за провокациите, очакванията и паниките.

Зукърбърг ще организира диспути със експерти и политици. Обсъжданията ще продължат няколко седмици и ще са налични в Инстаграм и Facebook. "Ще се наемам обществено повече, в сравнение с го правех до момента, и ще вземам участие в диспути за бъдещето, за компромисите, които би трябвало да създадем, и за посоката, в която желаеме да поемем ", разясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР