Основателят и главен изпълнителен директор на китайската компания Джак Ма.

...
Основателят и главен изпълнителен директор на китайската компания Джак Ма.
Коментари Харесай

Alibaba ще създаде обща компания с руската Mail.ru за електронна търговия

Основателят и основен изпълнителен шеф на китайската компания Джак Ма.

Още по тематиката
Бъфет влага 300 млн. $ в индийската компания за мобилни разплащания Paytm

Американският вложител разчита на бързоразвиващия се цифров пазар в страната
28 авг 2018
Starbucks ще си партнира с Alibaba при доставки в Китай

След тежък интервал и спад в продажбите американската верига търси смяна в Азия
6 авг 2018
Tencent и Alipay могат да изгубят 1 милиарда $ поради нови правила

Централната банка на Китай постанова новите правила, с цел да отбрани потребителите
18 юли 2018 Китайският софтуерен колос Alibaba е в " напреднали договаряния " за обща компания за електронна търговия с съветската Mail.ru, написа Financial Times. Инициативата е част от китайския проект за " цифров път на коприната " сред Европа и Азия. Руски източници разясняват, че договорката е покрай привършване и Alibaba ще работи дружно с Mail.ru и Руския върховен капиталов фонд. " Това е значима инвестиция, част от цифровия път на коприната ", разяснява пред FT един от съветските участници в договорката, който за момента не може да бъде назван.

Очаквано развиване

В края на декември предходната година Кирил Дмитриев, шеф на Руския върховен фонд, направи послание към президента Владимир Путин с думите, че скоро ще бъде оповестена " инвестиция в редица от нашите интернет платформи, чиято цел ще бъде да се разширят интервенциите им, както и инвестиция от Alibaba в интернет логистичната конструкция на Русия. " Изпълнителният шеф на Alibaba Джак Ма разяснява по същото време, че " Alibaba би трябвало да сплоти сили в разрастваща се Русия ".

Все още не е ясна каква ще бъде общата инвестиция, само че съгласно източниците на FT, става дума за огромна сума. Mail.ru е известна на първо място със обществената си мрежа VKontakte ( " Вконтакте " ), която играе ролята на съветския Фейсбук. Американската обществена мрежа не е желана от управляващите в страната и по тази причина беше наложена VKontakte, която употребява съвсем еднакъв дизайн и интерфейс за работа. От компанията отхвърлят да разясняват пред медии защо ще се употребява бъдещата инвестиция.

Ключова инвестиция

Засилването на китайските вложения е основно за Русия, откогато страната е обект на наказания, наложени от Съединени американски щати и Европейския съюз през 2014 година Москва търси благоприятни условия да затвърди положителните си връзки с Пекин. От своя страна Alibaba преглежда Русия като значим пазар, главно поради неналичието на конкуренция от страна на американските интернет колоси. Електронната търговия не е добре развита в страната, в която към момента се избира всеобщото извършване на покупки с кеш, само че Русия остава комфортен пазар, където над половината от 140-те милиона души население употребяват всеки ден интернет.

Страната към този момент е една от най-големите пазари за AliExpress, платформата за търговия сред консуматори на Alibaba, която продава най-вече китайски артикули. Миналата година Alibaba пусна и Tmall, платформа напълно за съветски клиенти. Тя се появи, откакто се провалиха договарянията за общ бизнес сред Alibaba и държавната банка Sberbank.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР