Основателите на офшорната адвокатска кантора Mossack Fonseca, от която бяха

...
Основателите на офшорната адвокатска кантора Mossack Fonseca, от която бяха
Коментари Харесай

ФБР разследва основателите на адвокатската кантора с Panama Papers

Основателите на офшорната адвокатска адвокатска фирма " Mossack Fonseca ", от която бяха публикувани Panama Papers, са разследвани от ФБР. В правосъдни документи се показва, че прокурорите на Съединени американски щати проверяват дуото поради опитите им да попречат на Netflix да пусне своя филм The Laundromat в петък.
В Съединените щати прокурорите повдигнаха обвинявания против двама някогашни чиновници на Mossack Fonseca, американски счетоводител и някогашен поданик от Съединени американски щати вследствие на следствието на финансови закононарушения. В Панама Мосак и Фонсека се борят с най-малко две обвинявания, повдигнати от прокурора на страната.
Адвокатите се притесняват, че прокуратурата на Съединени американски щати може да им повдигне спомагателни обвинявания „ за всяко ново закононарушение, което им е наложено във кино лентата “.
В The Laundromat двамата юристи Юрген Мосак и Рамон Фонсека са изиграни от Гари Олдман и Антонио Бандерас, режисьор е Стивън Содърбър. The Laundromat е въодушевен от следствието на Panama Papers 2016 и се основава на едноименната книга на репортера на Джейк Бернщайн (известна и като Secret World).
Затова юристите към този момент са завели дело за клюка към филмовата компания, което се преглежда от съда в Кънектикът. Във кино лентата те виждат себе си като " злодеи ", " Оклеветени са като безмилостни, безскрупулни юристи, участващи в пране на пари, укриване на налози и рушвет ". Адвокатите стачкуват и против сцена, в която облечени в костюми с разнообразни валути употребяват непристоен език в компанията на шейх и разбойник и в този миг схващат за изтеклите Panama Papers. Според тях филмът внушава на феновете, че те са нарушители, виновни за закононарушения като: ликвидиране, подкупи, пране на пари и корупция.
Вижте филмовия откъс на кино лентата The Laundromat, чиято премиера е на 18 октомври.

От " Mossack Fonseca " настояват още, че не са давали позволение за потребление на логото им. От Netflix не разясняват, но всички чакат дата за първото чуване по делото.  
По техни думи разпространяването на кино лентата в мрежата за домашно кино ще докара до увеличение на гаранцията им в Панама, където са подсъдими по обвинявания, свързани с Panama Papers.
В същото време юрист на Мосак и Фонсека написа, че стартирането на кино лентата може да затрудни двойката да получи обективен развой в Съединените щати. Netflix контраатакува с - филмът няма нищо общо с Кънектикът, където се води следствието против двамата юристи.
Разследването на Panama Papers през 2016 година беше концентрирано върху 11,5 милиона записи, изтекли от Mossack Fonseca, които разкриха по какъв начин политици, бизнес водачи, звезди и нарушители са работили посредством мъчно подлежащи на следене обвивки в данъчни убежища.
Разследването, съдействие на съвсем 400 публицисти от 80 страни, докара до оставка на министър председатели, наказателни обвинявания в Латинска Америка и Европа и държавни управления от Австралия до Исландия, които възвръщат над 1,2 милиарда $ неплатени налози и наказания.
Мосак и Фонсека отхвърлят да са направили непозволени дейности, само че следствията против тях не стопират. Юридическата адвокатска фирма затвори през 2018 година. Като причина за това уточни " утежняването на репутацията, медийната акция и необикновените дейности на избрани панамски управляващи, които ни предизвикаха необратими вреди ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР