Основата на протеста лежи в социалната област, заяви пред журналисти

...
Основата на протеста лежи в социалната област, заяви пред журналисти
Коментари Харесай

Синдикати: Основата на протеста е социална

Основата на митинга лежи в обществената област, съобщи пред публицисти в Министерския съвет президентът на КНСБ Пламен Димитров. Икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова сподели, че митингът има обществени корени и е резултат от това, че ограниченията се забавиха, не стигнаха до нуждаещите се, само че детонаторът беше случилото се предходната седмица. " Напрежението към този момент не е толкоз обществено, колкото прокурорско, а това не е по нашите тематики ", добави тя.

По думите на Пламен Димитров достоверното право на митинг би трябвало да бъде безусловно обезпечено на всички, които са излезли сами на улицата и знаят защо са там. " Базата за митинга е обществената област и в това, че през всички тези месеци беше нагнетено в допълнение напрежението с неразумни и непремерени дейности от страна на министерствата и ведомствата, свързани с ограниченията ", сподели водачът на КНСБ.

" Имам своите пояснения за тези младежи, които са на улицата, и всички ние би трябвало да им симпатизираме, тъй като те желаят по-добър живот и няма по какъв начин да не се асоциирам с това, тъй като всички желаеме по-добър живот в България ", съобщи Пламен Димитров.

Той уточни, че КНСБ е изрично срещу насилието, каквото и да е и откъдето и да идва - от футболни почитатели, платени агитки или от полицията . Насилието би трябвало да бъде избегнато и това е зов към всички партии и институции, съобщи Димитров.

Според президента на КНСБ властта би трябвало да чуе какво споделят достоверните гласове на младежите. По думите му част от настояванията са неизпълними, като тези за конституционна промени, само че има и изпълними, свързани с икономическите ограничения , и някои министри - като здравния и икономическия, би трябвало да кажат непосредствено за какво не са дали отговор на упованията на хората.

" Много лица има този митинг, има и опозиционни водачи, на които не им е мястото там, те би трябвало да се борят на изборите като пропагандират обикновено и като завоюват съответните гласове ", уточни Пламен Димитров. По думите му операциите и опитите за провокации би трябвало да бъдат наказани, а те стават от разнообразни хора, които имат други ползи от болшинството на митинга.

Пламен Димитров напомни, че в национална генерална стачка като разбиране няма.

В КТ " Подкрепа " няма разискване на тази тематика, синдикатът се състои от десетки хиляди служащи и няма по какъв начин едно управническо звено да вземе решение от името на всички тях , сподели икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова. Тя добави, че стачка значи спор сред служащия и работодателя, тя се прави, когато служащите в едно дружество решат да я вършат и съберат 50% от подписите, без значение дали всички чиновници са част от синдикалната организация или не . Според нея това е извънредно рестриктивно българско законодателство, което " натиска лудите глави " и не дава толкоз необятни благоприятни условия за стачка.

" Във Франция при народен апел на националните синдикати всеки служащ може да излезе да стачкува, в България не е по този начин ", уточни синдикалистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР