Основаният в Съединените американски щати производител на дизелови двигатели Cummins

...
Основаният в Съединените американски щати производител на дизелови двигатели Cummins
Коментари Харесай

Volkswagen продължава разпродажбата на свои активи

Основаният в Съединените американски щати производител на дизелови мотори Cummins е направил индикативна оферта за подразделението MAN Energy Solutions на Volkswagen, написа Reuters, цитирайки свои източници.

Още през май най-големият производител на коли заяви, че търси продажба или партньорство за MAN Energy Solutions като част от проекта си за преструктуриране на империята, в която влизат коли, камиони и рейсове. Главният изпълнителен шеф Хърбърт Дайс даде обещание да опрости групата, в която има цели 12 марката.

MAN Energy създава големи дизелови мотори, употребявани в кораби и електроцентрали.Макар VW към момента да не е сключила контракт с банка, която да съветва продажбата, концернът към този момент е приказвал с няколко компании, с цел да оцени интереса им за актива, който се чака да бъде продаден против към €3 милиарда. VW удостовери, че води диалози, само че не разяснява по отношение на офертата на Cummins. Щатската компания отхвърля коментар.

За да усили цената, Volkswagen води диалози и с притежавания от Advent производител на мотори Jenbacher, в миналото част от империята на General Electric, както и с още една азиатска комания.

Подразделението на VW, познато преди като MAN Diesel & Turbo, създава и турбокомпресори, употребявани в петролната и газова промишленост. През 2018 година то има облага от €133 милиона при доходи от €3,1 милиарда.Volkswagen не за първи път се пробва да продаде част от бизнесите си. Усилията на компанията за продажбата на моторите Ducati и производителя на скоростни кутии Renk обаче бяха спирани от синдикатите.

MAN Energy Solutions бе част от марката за камиони MAN, само че някои от активите бяха трансферирани на VW като част от напъните за опростяване на Traton преди качването ѝ на борсата. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР