Основаната от бившия политик Антони Тренчев и неговите партньори криптобанка

...
Основаната от бившия политик Антони Тренчев и неговите партньори криптобанка
Коментари Харесай

Nexo напуска Съединените щари

Основаната от някогашния политик Антони Тренчев и неговите сътрудници криптобанка Nexo напуща Съединените американски щати. От записаната в Обединеното кралство компания оповестиха, че последователно ще отстранен своите артикули и услуги в Съединени американски щати през идващите месеци заради конфликти с регулаторите.

Днес разгласяваме достойното за жалост, само че належащо решение, че Nexo ще прекрати своите артикули и услуги в Съединените щати заради липса на регулаторна изясненост “, написа Nexo в профила си в Twitter.

Today we are announcing the regrettable but necessary decision that Nexo will be phasing out its products and services in the United States due to a lack of regulatory clarity.????
— Nexo (@Nexo) December 5, 2022

Компанията разгласява и известие в блога си, с което изяснява аргументите за напускането на главния си пазар. Вътре описват за конфликтите с регулаторите, които са довели до отлив на клиенти в някои щати и до отвод на регулаторите да разрешат нови действия на криптокредитора. Обясняват се и подхванатите дейности за покриване на регулаторните условия на другите щатове.

Нашето решение идва след повече от 18 месеца безкористен разговор с държавните и федералните регулатори на Съединени американски щати, който стигна до задънена улица “, написа в блога си Nexo.

Криптокредиторите работят като банки за криптосвета, предлагайки на клиентите рента върху криптовалутите, които подават в платформата, напомня Reuters.

Този вид компании се разраснаха бързо по време на пандемията от COVID-19, само че защото криптопазарите се сринаха по-рано тази година, разнообразни кредитори на крипто замразиха тегленията, оставяйки клиентите си с огромни загуби. Основните, основани в Съединени американски щати кредитори –  Celsius, Voyager Digital Ltd и BlockFi – към този момент подадоха заявки за влизане в процедури по неплатежоспособност.

Що се отнася до Nexo, осем американски щатски регулаторни органи обвиниха компанията през септември, че не е записала своя артикул Earn Interest.

Съобщението за американското евакуиране пристигна малко откакто съоснователят и ръководещ сътрудник на компанията Антони Тренчев даде изявление за Yahoo Finance, в което изясни политиките за бистрота на компанията.

Мисля, че сме един от най-хубавите образци за бистрота в блокчейн пространството “, сподели Тренчев.

Министерството на финансовата отбрана и нововъведенията на Калифорния съобщи, че лихвените сметки на Nexo дават обещание годишна рентабилност до 36%. Nexo сподели, че 36% рента е използвана единствено за един актив и че не популяризира високия %.

Изминахме нужния пъ, с цел да покажем, че нашите активи надвишават нашите отговорности, което доста малко компании в света са създали “, сподели Тренчев пред Yahoo Finance.

Подобно на други криптокредитори, Nexo дава на заем депозити на клиенти от своя артикул Earn Interest и има позволение да „ реипотекира “ тези депозити, според изискванията си за обслужване. В случай на несъблюдение изискванията му гласят, че компанията има право да приключи съглашението си и да „ предприеме всички дейности, които счита за нужни, с цел да отбрани своите ползи “.

На 29 ноември уебсайтът на Nexo към момента оферираше повече от 10% годишна дохоодност за избрани криптодепозити, само че Тренчев побърза да каже пред Yahoo Finance, че междинният клиент на компанията не печели това равнище на възвръщаемост.

Те печелят доста по-малък % “, сподели Тренчев. „ Причината за това е, че като компания в никакъв случай не сме разчитали на външно финансиране. “

Законодателите по целия свят ускориха апелите за контролиране на криптофирмите след колапса на главната криптоборса FTX предишния месец.

Nexo сподели, че ще продължи да обработва потребителски тегления „ в действително време “, до момента в който се отдръпва от Съединените щати.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинАнтони Тренчев криптобанка криптокредитор Nexo криптобанка Съединени американски щати американски пазар регулатори Съединените щати ПоследниНай-четениКомпании 28 Nexo напуща Съединените щари Компании 140 Фейсбук заплаши да блокира новините в Съединени американски щати Пазари 996 Проливите на Турция се задръстиха от петролни танкери Любопитно 3050 Феновете в Катар получиха нов финансов удар – от валутата Политика 9136 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Политика 8956 ГЕРБ изненада с претендента си за министър председател Политика 8894 „ Беше неточност, че въобще дадох късмет на тези хора “ Накратко 8754 Вечерни вести: Радев съжали за Петков и Василев; Край на тапите по „ Хемус “? Всички новиниОще от КомпанииВиж всичкиFacebook заплаши да блокира новините в Съединени американски щати Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР