Осмото издание на Световния шампионат по фолклор "World Folk 2018",

...
Осмото издание на Световния шампионат по фолклор "World Folk 2018",
Коментари Харесай

Световния шампионат по фолклор излъчва Neterra.TV

Осмото издание на Световния шампионат по фолклор "World Folk 2018 ", което ще се организира сред 24 август и 1 септември в пет града по българското Черноморие, ще излъчи Neterra.TV. Първата българска онлайн телевизия е извънреден тв сътрудник на най-голямото събитие в света на достоверния фолклор.
Онлайн платформата ще излъчи онлайн всичките 7 спортни концерта, а на запис ще даде на феновете опцията да гледат дефилетата на 26 и 31 август. "Ние от Neterra.TV сме извънредно признателни, че бяхме определени да си партнираме в толкоз огромно събитие. Въпреки разликите на всеки район, фолклорът е потвърдил, че сплотява хората от целия свят ", споделя Емил Стойновски, продуктов управител на Neterra.TV.
В шампионата вземат участие повече от 100 групи с над 2000 членове от над 40 страни. Те ще се надпреварват в 9 категории и в две възрастови групи в границите на 7 спортни концерта в Свети Влас, Поморие, Несебър, Бургас и Обзор. Най-добрите сформира ще получат златни, сребърни и бронзови медали. Организаторите ще връчат и премията "Златен Орфей " за безспорен международен първенец по фолклор. Победителят ще получи и парична награда от 1000 евро.
"В днешния динамичен свят е извънредно значимо за младежите да имат опция да запазят ценностната система на предците си. Фолклорът е съсредоточената сила и мъдрост на предишните генерации, събрала в себе си хиляди години на ограничения, обич и отдаденост, с единствената вяра за естетика и разцвет ", декларира Калоян Николов, ръководителят на Европейската асоциация на фолклорните фестивали (ЕАФФ).
С излъчването на Световния шампионат по фолклор Neterra.TV затвърждава наклонността да дава извънредно качествено наличие след онлайн дебюта на кино лентата "Възвишение " през май т.г. Neterra.TV e извънреден ефирен сътрудник за събитието на уредниците от ЕАФФ, която обгръща над 450 фестивала из целия континент. Световният шампионат по фолклор е част от турнирната система на ЕАФФ, която има съвещателен съвет към ЮНЕСКО в частта за опазването на нематериалното културно завещание.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР