Осмото издание на фестивала на моноспектаклите "София моно 2018" в

...
Осмото издание на фестивала на моноспектаклите "София моно 2018" в
Коментари Харесай

София моно в парка на Военната академия

Осмото издание на фестивала на моноспектаклите "София моно 2018 " в парка на Военната академия "Г.С. Раковски " в София стартира на 7 юли, осведоми Радост Пенева, пиар управител. В събота вечер събитието ще открие моноспектакълът "Пилето, което което споделя ку " на артиста Иван Юруков. Сценарият е на Александър Урумов, музиката на Михаил Шишков-баща, а самият Иван Юруков се оправя отлично и в ролята на режисьор.
Всяка последваща вечер до 17 юли тъкмо в 21 ч. на сцената под звездите ще стъпят още обичани и надарени артисти. Билети от 10 до 40 лева може да се намерят в мрежата на Ticketportal.bg, както и в билетния център в НДК, билетна каса на зала "Арена Армеец " и други Проектът е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 година
За децата са планувани дневни събития в парка с вход свободен. Срещата с книжките "Бъди ми другар " и "Къде си Слънце? " на писателката Юлия Спиридонова е на 10 юли от 13 ч. По време на четенето им в парка ще гостуват деца от съдружие "АРДУС " (Асоциация на родителите на деца с повреден слух) и е очакван жестомимичен превод. Темата е "Приказните създания от българския фолклор ", а малчуганите ще имат опция да изработят маски на разнообразни герои. На 14 юли от 10 ч. в детската стратегия ще се включи и Столичната библиотека с самодейността "Зелени библиотеки ". Ще има занимания за деца, ще се издават безвъзмездни читателски карти, ще бъде самостоятелен щанд за замяна на книги.
Датите 8 и 12 юли са непокътнати за Камен Донев и неговите емблематични спектакли "Възгледите на един преподавател за националното творчество " и "Възгледите на един преподавател за всеобщата култура ". На 9 юли е представлението "Мъжът на жена ми " - режисура на Мариус Куркински, създател Миро Гавран. Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов ще ни покажат сериозните неща от живота погледнати от смешната им страна. На 10 юли ще забележим и самия Мариус Куркински в "Черното пиле " - по разказите на Николай Хайтов "Мерак ", "Пазачът на Овесената равнища " и "Черното пиле ".
Топ постановката "Грамофонът " на Виктор Калев гостува в парка на 11 юли. Авторският концерт-спектакъл показва автобиографични истории на артиста и български песни на обичани реализатори. На 13 юли от Македония идва актрисата Оливера Аризанова-Мансбарт с моноспектакъла "Тя ". Авторка на текста е българката Даниела Колева, режисьор - Васил Михаил, постановката е на НТ "Антон Панов " от Македония. На 14 юли следва един от най-забавните моноспектакли - "Живак " на Димитър Живков. През този сезон представлението бе изиграно за 150-и път.
Лятна киновечер с прожекция на кино лентата "Закуска в Тифани " ще има на 15 юли. Ще забележим прелестната Одри Хепбърн в една от най-великите кино акомодации на всички времена, по претекстове от новелата на Труман Капоти. Инициативата е взаимна със "СинеЛибри ".
Фестивала ще закрие на 16 юли моноспектакълът на Васил Дуев "Всичко на масата " по Чарлз Буковски.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР