Осмото издание на фестивала на моноспектаклите София Моно 2018 ще

...
Осмото издание на фестивала на моноспектаклите София Моно 2018 ще
Коментари Харесай

Предстои фестивала на моноспектаклите „София Моно 2018”


Осмото издание на фестивала на моноспектаклите „ София Моно 2018 ” ще събере феновете на Мелпомена от 7 до 17 юли край откритата сцена в парка на Военна академия.

Организаторите на събитието - „ Артишок “ и Столична община, ще посрещнат феновете след края на театралния сезон с най-качествените театрални моно-постановки от афиша на столицата и под звездното небе.

Датите 8 и 12 юли са за Камен Донев и неговите две емблематични представления - „ Възгледите на един преподавател за националното творчество “ и „ Възгледите на един преподавател за всеобщата култура “.

9 юли по изключение е непокътнат за не-моноспектакъл: „ Мъжът на жена ми “, режисура на Мариус Куркински по пиесата на хърватина Миро Гавран с Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще покажат сериозните неща от живота, погледнати от смешната им страна. На 10 юли ще гледаме и самия Мариус в „ Черното пиле “ по разказите на Николай Хайтов „ Мерак “, „ Пазачът на овесената равнища “ и „ Черното пиле “. На 11 юли е топ постановката „ Грамофонът “ на Виктор Калев.

За 14 юли е плануван „ Живак ” на артиста Димитър Живков. През този сезон представлението се изигра за 150-и път и в случай че към момента не сте съумели да го видите, в този момент е вашият късмет. На 16 юли е ред на нашумялата режисура „ Пилето, което споделя ку “ на Иван Юруков по текстове на Александър Урумов.

Началният час на вечерните представления е 21 ч.

За 15 юли е планувана киновечер, по време на която ще бъде прожектиран екранизация на нашумял разказ по желание на сътрудниците на събитието от кино-литературния фестивал „ Сине Либри “.

За децата ще има дневни работилници и срещи в парка с вход свободен. Предстои прибавяне на още постановки и изненади в програмата на „ София Моно 2018 “, за които може да следите във фейсбук страницата на събитието.

Билетите за спектаклите към този момент са в продажба на цени от 10 до 40 лева

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР