Осмо дете почина от бактериална инфекция във Великобритания за последните

...
Осмо дете почина от бактериална инфекция във Великобритания за последните
Коментари Харесай

Още едно дете почина от бактериална инфекция

Осмо дете умря от бактериална зараза във Англия за последните два месеца.

От главно учебно заведение в графство Хемпшър потвърдиха следващия смъртния случай и разясниха, че са " изцяло покрусени " от гибелта на техния възпитаник.

Подобни смъртни случаи са необичайност, само че от септември насам още седем деца станаха жертва на затруднения от болестта, което се предизвиква от стрептококи от група А. Повечето от умрелите децата са на възраст до 5 години, само че има случай и с 12-годишно момче. Симптомите са доста сходни на тези при скарлатина с висока температура, тресчица, обриви и възпалено гърло с гнойни полипи. Заразата елементарно се предава при физически контакт или при кихане и кашляне.

Здравните управляващи още веднъж приканиха родителите да бъдат изключително бдителни за признаците и незабавно да потърсят здравна помощ.

От " Даунинг стрийт " завиха, че националното опазване на здравето е добре квалифицирано и няма дефицит на антиобиотика " Амоксицилин ", който всекидневно се употребява за лекуване на бактериални инфекции. Микробиологът от университета в Рединг лекар Саймън Кларк съобщи, че няма сведения за нов вариант, само че допусна, че спадът на имунитета като цяло измежду популацията вследствие на това, че децата по време на пандемията от Ковид-19 не са си общували, може да усили предаването на болестта. Има също доктрина, че бактериите са станали резистентни към антибиотиците, заяви БНР.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР