Осмият поставен на Откритото първенство на Съединените щати по тенис

...
Осмият поставен на Откритото първенство на Съединените щати по тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби за трети пореден път в Големия шлем

Осмият подложен на Откритото състезание на Съединените щати по тенис Григор Димитров отпадна още в първия кръг в Ню Йорк.

Българинът отстъпи на участващия с „ уайлд кард “ 101-и в международната класация Стан Вавринка от Швейцария с 3:6, 2:6, 5:7 на централния корт „ Артър Аш “ и записа трета поредна загуба в шампионатите от Големия шлем след тези от Фернандо Вердаско на „ Ролан Гарос “ и също от Вавринка на „ Уимбълдън “. През сезона той записа четвъртфинал на Откритото състезание на Австралия в надпреварите от най-престижната четворка.

Още в първия гейм 27-годишният хасковлия стигна до точка за пробив, само че сервисът избави швейцареца. Вавринка направи брейк за 5:3 след двойна неточност на Димитров. После носителят на три трофеи от Големия шлем подаваше за продобиване на частта. Той пропиля първия си сетбол, само че осъществя втория след бекхенд ретур на българина в навън.

Ветеранът от Лозана проби при започване на идващия сет, откакто сервисът на Григор още веднъж не функционираше. Стан затвърди, с цел да запише пети следващ гейм. Димитров направи 21-ата си непредизвикана неточност в срещата и по този начин позволи нов брейк за 0:3. Българинът прекъсна отрицателната серия от седем изгубени гейма за 1:4. При 5:1 Вавринка имаше три сетбола при сервис на противника, само че Гришо взе подаването си.В идващия гейм 33-годишният швейцарец дръпна с 40:15, само че Димитров още веднъж стигна до тъждество, а по-късно отрази и шести сетбол. После той стигна до втората си точка за пробив в срещата, само че не съумя. Все отново Стан осъществя седмата опция и поведе с 2-0 сета след ретур в навън на първата ни ракета.

Във втория гейм на третия сет Григор поведе с 40:0 при сервис на Вавринка, само че противникът измъкна подаването си за 1:1. След третия гейм швейцарецът изиска физиотерапевт на корта. Димитров пропиля и в шестата игра брейк пойнт на втори сервис на първенеца от US Open през 2016 година. Неизбежното се случи за 5:3, когато българският тенисист съумя да направи пробив. След това Гришо сервираше за сета с нови топки, на Стан върна брейка, което накара Димитров да счупи ракетата в яда си.Вавринка проби за 6:5 и по-късно сервираше за успеха в мача. Той поведе с 40:15 и завърши с ас.

Григор и Вавринка реализираха по 29 печеливши удари, само че българинът направи 42 непредизвикани неточности - с 5 повече от съперника си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР