оследната част от голямото дарение, осигурено от семейство Петър и

...
оследната част от голямото дарение, осигурено от семейство Петър и
Коментари Харесай

Болницата в Ловеч получи цялото дарение от родителите на братя Домусчиеви

оследната част от огромното подаяние, обезпечено от семейство Петър и Маргарита Домусчиеви, дойде в болничното заведение в Ловеч. То включва респиратор за отделението по реанимация и анестезиологичен уред за ортопедията.

По-рано бяха доставени електрохидравлична операционна маса за хирургията, озонатор и други консумативи и съоръжение за битка за COVID-19. Семейство Домусчиеви са едно от най-големите донори от началото на епидемията.

Дарението от семейство Домусчиеви е на обща стойност 100 000 лв.. Средствата постъпиха в болничното заведение с помощта и на Община Ловеч. С тях към този момент е закупена нужната на здравното заведение инсталация.

„ Основно е модерна техника - анестезиологичен уред, още един респиратор, операционна маса и пациентски монитори. Оттам насетне общо над 55 броя са всички тези апаратури, които постъпиха”, изясни Корнелия Маринова, кмет на община Ловеч.

В началото на рецесията с COVI-19 Маргарита и Петър Домусчиева подариха безплатно на болничното заведение в Ловеч и количества от лекарството хлорохин фосфат.

„ Всичко, което получихме от техния бизнес, от средите на ловешкия бизнес и на прилежащите градове, персонално от жители, от сдружения, от фондации, по моите калкулации е на към 450 000 лева Нещо, за което години наред трябваше да се молим да го имаме”, изясни доктор Румяна Нановска, шеф на МБАЛ-Ловеч.

Освен дарението на сем. Домусчиеви, от началото на пандемията ловешката болница получи и други дарения за над 271 000 лв., с които са закупени инсталация и консумативи. Средствата са от огромна група донори от цялата Ловешка област, като включва 24 компании, физически лица и сдружения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР