Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците

...
Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците
Коментари Харесай

Кабинетът все пак отпусна пари за почистване на Искър

Осигуряваме финансиране и незабавно би трябвало да стартира разчистването на отпадъците в река Искър, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в границите на изключителното държавно съвещание, което министър председателят свика през днешния ден, оповестиха от държавната пресслужба. Това се случва, откакто няколко дни след проливните дъждове община Своге и Водноелектрическа централа " Своге " спореха кой да изрие тоновете боклуци. Първо ВЕЦ-ът съобщи, че ще почистят, само че се оказа, че нямат такива машини, а общината пък няма толкоз средства. 

В рамките на съвещанието държавното управление е отпуснало 220 000 лв. за разчистване на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на Водноелектрическа централа " Своге ".

" Кметът и регионалният шеф допустимо най-бързо да стартират дейностите по почистването. Намерете вид незабавно да се влезе и да се чисти. Ако може още на следващия ден да се стартира. До последния боклук би трябвало да се почисти. На нас не ни е безразлична екологията ", декларирал министър-председателят Борисов.

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров благодарил на премиера Борисов за финансовата помощ от държавното управление.

" Между 10 и 12 декара е боклукът, казусът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши ", отбелязал Тодоров в границите на съвещанието. Кметът на Своге Емил Иванов също е изразил признателност за помощта от страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР