Осигурителни вноски за полицаите, чиновниците, съдиите и прокурорите са изцяло

...
Осигурителни вноски за полицаите, чиновниците, съдиите и прокурорите са изцяло
Коментари Харесай

Държавата е платила над 1,2 милиарда лева за осигуровки на държавните служители

Осигурителни вноски за служителите на реда, служителите, съдиите и прокурорите са напълно за сметка на държавния бюджет

1,26 милиарда лева са приходите от осигурителни вноски за държавните чиновници, съдиите, прокурорите, следователите и лицата, заети в бранш “Сигурност” през предходната година. Те са напълно за сметка на държавния бюджет. Това демонстрира разбор на държавното публично обезпечаване за 2021 година

Вноски през предходната година страната е внесла осигуровки за 128 981 души.

Средният застрахователен приход за служители, служители на реда и магистрати е бил 1947,32 лева,

а приблизително за страната е 1177,36 лева

“Осигурителните вноски за държавните чиновници се дължат върху получените или начислени и неизплатени брутни месечни хонорари по служебни правни отношения, само че върху не повече от оптималния месечен размер на осигурителния приход и са за сметка на държавния бюджет. За държавните чиновници не се дефинират минимални осигурителни приходи, както при служащите по трудови правоотношения”, изясняват специалистите, представени от.

Вноските, платени от страната за тях, са 26,1% от всички импортирани от шеф или възложител.

През 2020 година постъпленията от тази категория обезпечени са били със 179 млн. лева по-малко.

Общо в хазната са постъпили 8,88 милиарда лева от осигуровки.

За хората на трудов контракт осигуровките се заплащат в съответствие 60:40 от работодателя и от служащия. В резултат на това в частните компании над 88% от разноските за труд са за заплати и към 14-15% - за осигуровки, а в държавната администрация заплатата е едвам 74,78% от общите разноски за труд. Отделно на общественото и здравното обезпечаване на чиновниците се падат 23% от общия разход от 26 001 лева на година.

Предишното държавно управление разгласи с идването си на власт, че ще опита да накара служителите да си заплащат осигуровките сами. Дебатът заглъхна на фона на рецесиите поради повишаването на енергоносителите, войната в Украйна и инфлацията, само че първичният проект бе с актуализацията на бюджет 2022 през юли да се предложи и повсеместен модел за смяна на пенсионната и осигурителната система.

64 209 обществено слаби приблизително на месец са били здравно обезпечавани от страната през 2021 година, демонстрира доклад на Агенцията за обществено подкрепяне. Това са най-вече хората, които получават обществени помощи и такива за отопление. За сметка на държавния бюджет се обезпечават още родители, осиновители, един от родителите, които се грижат за лице с над 50% увреждане или с трайно понижена продуктивност.

Освен това страната поема и децата, пенсионерите, студентите, администрацията, служителите на реда, военните, пандизчиите и така нататък Хората, които получават парично обезщетение за безработица, също не заплащат здравноосигурителна вноска.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР