Още в първите часове като президент Джо Байдън предложи законопроект,

...
Още в първите часове като президент Джо Байдън предложи законопроект,
Коментари Харесай

Заповед на Байдън зарадва хиляди българи в САЩ

Още в първите часове като президент Джо Байдън предложи законопроект, който визира десетки хиляди българи в Съединени американски щати. Проектът е обвързван с емиграцията и дава опция в границите на 8 години всички, които към 1 януари 2021 година са били незаконно на американска територия, да получат зелена карта, оповестява Bg-voice.

Това визира 11 милиона души, които нямат статут на непрекъснато пребиваващи. Сред тях са доста българи, които няма да треперят, че могат да бъдат депортирани.

Още с влизането си в Овалния кабинет новият президент подписа 17 изпълнителни заповеди, меморандуми и манифести, свързани с анулация на политики на предшественика си Тръмп, написа в. " Ню Йорк таймс ". Едната заповед визира отбраната на младите имигранти, пристигнали в Съединени американски щати като деца - така наречен мечтатели. С нея Конгресът е свикан да одобри законодателство, което да реши статута на незаконно пребиваващите в страната от години.

Байдън подвигна и възбраната на Тръмп за пътувания до Съединени американски щати на жители от страни с преобладаващо мюсюлманско население. Спряно беше строителството на стената с Мексико и е анулирано националното изключително състояние, което позволяваше на Тръмп да пренасочва милиарди долари за построяването ѝ.

Според Военновъздушни сили следва Байдън да подпише още 10 документа, свързани с разрешаването на рецесията с пандемията. Чрез тях имунизирането би трябвало да бъде ускорено, тестването на популацията - увеличено, ще се засилва производството на средства за отбрана като маски.

Целта е 100 млн. души да бъдат ваксинирани до края на април и след 100 дни децата да могат да тръгнат умерено на учебно заведение.

На щатско и локално равнище ще бъдат отпуснати повече средства за битка с пандемията. Носенето на маски и спазването на отдалеченост става наложително за всички държавни институции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР