Още в самото начало на разпространение на COVID-19 се започна

...
Още в самото начало на разпространение на COVID-19 се започна
Коментари Харесай

Коя кръвна група е по-защитена от COVID-19

Още в самото начало на разпространяване на COVID-19 се стартира да се приказва има ли връзка и зависимостта сред кръвната група и риска от заразяване. А ново огромно проучване, в което се включват 225 556 канадци, демонстрира, че такава несъмнено има.
 Коронавирусът, физическата интензивност, електронните устройства, здравето и какви са рекомендациите на СЗО
Още един минус за здравето ни от пандемията

Каква е минималната физическа интензивност, от която се нуждаем

Според резултатите от него, рискът да се заразят с COVID-19 е малко по-нисък за хората с нулева кръвна група и с негативен резус фактор (Rh).
 Снимка 507524

Сред изследваните лица, които са тествани за вируса, рискът от диагноза с COVID-19 е бил с 12% по-нисък, а заплахата от тежка форма на болестта или гибел - с 13% по-малка за хората с нулева кръвна група спрямо индивидите с кръвни групи А, В или АВ, написа.

Хората от която и да е кръвна група, които имат негативен резус фактор, също по-защитени, изключително в случай че са с нулева.

Представителите на тези кръвни групи може да са развили антитела, способни да разпознават някои аспекти на новия вирус, споделя доктор Джоел Рей от болничното заведение " Сейнт Майкъл " в Торонто, съавтор на проучването, оповестено в.
 Коронавирусът, кръвната захар и каква е връзката посред им
Кое ни прави по-вероятни жертви на ковид

Каква е връзкта сред кръвната захар и COVID-19

" Следващото ни изследване ще прегледа особено тези антитела и дали те изясняват защитния резултат ", добавя Рей. Все още остава неразбираемо дали или по какъв начин тази информация може да повлияе на предварителната защита или лекуването на COVID-19.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР