Още тази година произвежданите в САЩ електромобили ще бъдат оборудвани

...
Още тази година произвежданите в САЩ електромобили ще бъдат оборудвани
Коментари Харесай

Tesla започва в Тексас масовото производство на батериите 4680

Още тази година създаваните в Съединени американски щати електрически автомобили ще бъдат оборудвани със захранващите детайли от ново потомство. В рамките на идващите два месеца автомобилната компания на Илън Мъск ще стартира в Гигафабрика Тексас производството на първите партиди акумулатори 4680. Тяхното всеобщо произвеждане би трябвало да стартира към началото на зимата. Акумулаторните блокове с новите акумулатори излизат по-евтино спрямо употребяваните към сегашен ден акумулатори 2170, като в същото време те акумулират 5 пъти повече електрическа сила.

През последните няколко месеца Tesla показа напълно малко информация за батериите 4680, които бяха публично показани по време на огромната презентация Battery Day. Според изданието Electrek, това безмълвие е изнервило вложителите, тъй като новата технология се смята за сериозно значима за бъдещите планове на компанията.

Сега, с излизането на новия тримесечен финансов доклад Tesla успокои всички със своето изказване, че производството на новите акумулатори ще стартира напълно скоро.

Компанията показа, че по време на тестванията на първите пробни партиди са зародили проблеми с технологията за потреблението на сухи електроди. Но в този момент тези проблеми са решени и компанията стартира да употребява новите акумулатори в сглобяваните в Гигафабрика Тексас електрически автомобили.

Добавени са нови поточни линии и е конфигурирано новото съоръжение. Целта на Tesla е през 3-тото тримесечие в гигантската фабрика в Тексас да стартира производството на нови акумулатори, задоволителни за сглобяването на 1000 електрическия автомобил седмично. Първи батериите 4680 ще получат електрическият кросоувър Model Y, а от идната година - електрическият пикап Cybertruck.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР