Още следващите месеци ще дадем по-голям тласък на икономическите отношения

...
Още следващите месеци ще дадем по-голям тласък на икономическите отношения
Коментари Харесай

Борисов: Ще дадем тласък на икономическите отношения с Мароко

Още идващите месеци ще дадем по-голям подтик на икономическите връзки сред България и Мароко. Стокооборотът надвишава 250 милиона евро в сферите на строителството, фармацията, храните. Това съобщи българският министър-председател Бойко Борисов по време на взаимно изказване с мароканския си сътрудник Саад Еддин Ел Отмани в Рабат. Премиерът Борисов е на двудневно публично посещаване в мароканската столица, оповестиха от държавната пресслужба.

В наличието на двамата държавни ръководители беше подписано Административно съглашение към Спогодбата за обществена сигурност сред България и Мароко. Документът контролира обезпечаването при работа в двете страни, както и реда за разпределяне и погашение на пенсии и други типове компенсации на хора, които са били обезпечавани в двете страни. „ Надявам се с това съглашение, което през днешния ден подписахме, да дадем по-голям подтик още идващите месеци в бизнес връзките “, уточни българският министър председател. Като образец за активизиране на тези връзки министър-председателят дефинира провелите се два стопански форума в Рабат и Казабланка по време на формалната аудиенция в Мароко.

В изказването си българският министър председател Борисов акцентира, че в областта на сигурността и съдействието, изключително по тематиката тероризъм и миграция, двете страни работят интензивно от няколко месеца и даде поръчка, че партньорството ще продължи и за в бъдеще. „ Представихме и опциите на военнопромишления комплекс в България, “ добави още министър-председателят Бойко Борисов и насочи покана към мароканския си сътрудник да посети страната ни при започване на другата година.

„ Заявихме нашата обща политическа воля, сходни позиции по редица районни и интернационалните проблеми. Вие показахте откровено предпочитание за развиване на по-нататъшните двустранни връзки, “ съобщи министър председателят на Кралството Саад Еддин Ел Отмани. Той означи, че в края на тази българска аудиенция двете страни имат пътна карта за развиването на двустранните връзки в другите области на съдействие.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР