Още през миналата година е започнало разследване заради бившата фирма

...
Още през миналата година е започнало разследване заради бившата фирма
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва бившата фирма на шефа на НАП още от 2021 година

Още през предходната година е почнало следствие поради някогашната компания на ръководителя на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

За това удостовери зам.-градския прокурор и представител на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова пред в. " Сега ".

" След инспекция с разпореждане на прокурор в СГП на 18 май 2021 година е формирано досъдебно произвеждане ", изяснява Петрова.

Делото се води за укриване на налози в огромни размери посредством подаване на погрешна данъчна декларация, само че не е против Спецов, който съдействал на държавното обвиняване по случая. А следствието продължава.

Новината е реалност, откакто Национална агенция за приходите приключи проверката без забележки. А казусът стана обществен, откакто Bird.bg извади на ярко компанията " Гранекс Трейдър ", която е продадена от Спецов на малоимотен, който има още 20-тина други компании и по-късно компанията се оказа съществено задлъжняла към държавната хазна - с 1,15 млн. лева

" Румен Спецов персонално е получил заповедта за проверка. Лично е получил ревизионния отчет от Национална агенция за приходите, че " Гранекс Трейдър " дължи тези пари, върху който той е трябвало да направи своите възражения. Той е изискал удължение на връчването на ревизионния акт с един месец и е употребявал този интервал, с цел да трансферира компанията си на малоимотен човек, с престъпно минало, който е съден няколко пъти. Аз съм уверен, че това е жива форма на източване на Данък добавена стойност, за което той би трябвало да даде обществен отговор ", сподели някогашният финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев на специфична конференция по тематиката през юни, 2021 година.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР