Още по темата22.10.2018 / 22:06Бойко Борисов привиква тримата патриоти в

...
Още по темата22.10.2018 / 22:06Бойко Борисов привиква тримата патриоти в
Коментари Харесай

Каракачанов: Обединени патриоти се раздират от вътрешни противоречия, не е нормално

Още по темата22.10.2018 / 22:06Бойко Борисов привиква тримата патриоти в сряда сутринта

Премиерът Бойко Борисов привиква съдружните си сътрудници от Обединените патриоти рано в сряда заран в Министерския съвет. Тогава водачите на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, на Атака Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов още веднъж ще седнат на една маса, с цел да решат бъдещето на държавното управление.

Аз няма да желая оставката на Валери Симеонов, безапелационен е водачът на Вътрешна македонска революционна организация

" Аз няма да желая оставката на Валери Симеонов ". Това съобщи още един път вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в изявление за bTV след коалиционния съвет на " Обединени патриоти ", на който той изрази поддръжка за сътрудника си. И повтори, че една оставка сега значи да се събори държавното управление.

" Каква беше алтернативата – аз разбирам дамите, които се усещат афектирани, само че доста политически обединения се пробват да яхнат този митинг, с цел да смъкват ръководещите непременно. От първия ден там има депутати от Българска социалистическа партия. Аз няма да му желая оставката, тъй като си давам сметка какво следва. Аз да смъква държавното управление, който съм бил постоянно срещу ръководството на Движение за права и свободи, да ги върна на власт или да сменяем Валери Симеонов с Марешки ", съобщи вицепремиерът.

Красимир Каракачанов уточни, че не е склонен с изявленията на съдружния му сътрудник, само че думите му били двусмислени и не били разбрани вярно от обществото. Той добави, че свадите в " Обединените патриоти " пречат на работата на обединението.

" Последните 6 месеца нашата коалиция – " Обединени патриоти " се раздира от вътрешни несъгласия и това не е обикновено. Аз изчерпах моите благоприятни условия на примирител или някаква " синя каска ". Ние губим време да се занимаваме с това кой какво споделил и по какъв начин се усеща по отношение на другия. Ние имаме Програма, ясни неща, които сме разписали и вместо да се занимаваме с неща като битовата престъпност, радикалния ислям и ограничения против демографската рецесия – това не може да продължава повече ”, сподели вицепремиерът и министър на защитата. 

Той добави, че водачът на " Атака " също е бил поканен на Коалиционния съвет и съжалява, че не се е включил. Той съобщи, че чака несъгласията в " Обединени патриоти " да се изгладят с разговор. Красимир Каракачанов уточни, че не се тормози от стоплянето на връзките сред Николай Бареков и Волен Сидеров и възможното им явяване дружно на европейските избори.

" Не съм чул от моя сътрудник, говорили сме, че той има някаква концепция да се работи с европейските консерватори, а това не е неприятна концепция. Но не съм чул от него концепцията да се прави коалиция. Как го интерпретират по медиите, аз не мога да разясня. Аз не съм чул от Волен Сидеров, че желае да прави коалиция с Бареков ”, съобщи Красимир Каракачанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР