Още по темата20.09.2018 / 21:31Учителка застраши живота на куп малки

...
Още по темата20.09.2018 / 21:31Учителка застраши живота на куп малки
Коментари Харесай

На учителките, прекарали деца пред приближаващ влак, е съставен акт

Още по темата20.09.2018 / 21:31Учителка заплаши живота на куп дребни дечица с решението си, което потресе цялата мрежа (Видео)

Съставен е акт по Закона за придвижване по пътищата на двете учителки, които преведоха деца през прелез със спусната преграда, пред преминаващ трен. Паричната глоба е в размер от 20 до 150 лева

Преподавателките, както и децата, са от главно учебно заведение " Неофит Рилски " във Велинград. Децата са от първи и втори клас, прибирали се от час по отдих и спорт в парк " Клептуза ", написа вести.бг.

Двете учителки са с над 30-годишен педагогичен стаж.

" Наистина съм сюрпризиран, тъй като учителите, които са били на мястото, са с дълготраен опит. Имайки поради това и тяхното държание през целия този опит считам, че е редно да се наложи първата глоба, която е съгласно Кодекса на труда – забележка ", сподели за bTV Юлия Трионджиева, шеф на ОУ " Неофит Рилски " във Велинград.

" Имаше деца, които имаха потребност да отидат до тоалетната. Там няма къде да ги отведем. И по тази причина бързахме. И направих аз за себе си сметка, че влакът е много надалеч. Просто сгреших, че преминахме на спусната преграда. Това в никакъв случай не ми се е случвало. Имам виновност, за което се оправдавам. И считам, че повече в никакъв случай няма да се повтори ", показа по-опитната от двете учителки, чийто стаж е от съвсем 40 години.

Случаят се ревизира от организацията за Защита на детето и от районния инспекторат по обучение в Пазарджик.

Клип, сниман през вчерашния ден по обед край железопътен  прелез във Велинград, безусловно взриви обществените мрежи. На видеото се вижда по какъв начин учителки превеждат група деца през прелеза при спуснати бариери и при застрашително бързо наближаващ трен. Едната от преподавателките минава с част от децата, а колежката ѝ стопира останалите поради влака, който към този момент е в непосредствена непосредственост.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР