Още по темата16.10.2017 / 21:21Ето как ни влияят магнитните буриВ

...
Още по темата16.10.2017 / 21:21Ето как ни влияят магнитните буриВ
Коментари Харесай

Магнитни бури ни връхлитат в началото на ноември

Още по темата16.10.2017 / 21:21Ето по какъв начин ни въздействат магнитните стихии

В началото на ноември Земята ще бъде под въздействието на магнитни бури от равнище G1. Пик на слънчевите изригвания, които предизвикват магнитните стихии ще имаме на 3-то и 4-то число от месеца, на 5 и 6 ноември звездата ни ще стартира да се успокоява. Това предвиждат от Лабораторията за рентгеново наблюдаване на Слънцето.

Учените са забелязали, че най-вече въздействат върху живите организми изригванията със слаба и междинна активност, каквото ще е това от 3 и 4 ноември. Хората и животните нормално не са изключително чувствителни към мощните стихии. Затова пък разнообразни принадлежности могат да излязат от строя. Причина за този феномен е фактът, че ние реагираме на избрана периодичност на магнитното лъчение.

Под влияние на магнитните стихии доста се променя здравословното положение при 10-15 % от популацията на Земята, предизвестяват лекари. Тези хора, които мощно се повлияват от магнитните смущения, се назовават метеочувствителни. По тази причина някои хора се тормозят от идни геомагнитни смущения, написа Dunavmost.

Има и скептици. Те не одобряват страховете на познатите си и са уверени, че проблемте в дните с магнитни бури са резултат от самовнушение. Те донякде имат съображение. Установено е, че в случай че на впечатлителни хора умишлено се дава неправилна информация за датите на магнитните стихии, те ще се усещат зле и в тези дни, както и в дните с реални магнитни стихии.

Но се счита за потвърдено, че в действителност безусловно всеки човек на Земята реагира на изменението на магнитното поле. Само че здравите хора със мощни качества за акомодация не усещат смяната./ Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР