Още по темата03.12.2018 / 11:23Вижте в Петел: Арестуваха 86-годишният Георги

...
Още по темата03.12.2018 / 11:23Вижте в Петел: Арестуваха 86-годишният Георги
Коментари Харесай

Българите в Норвегия изригнаха: Асимилират децата ни! Дори османците са били по-човечни, като са отвличали българчетата за еничари

Още по темата03.12.2018 / 11:23Вижте в " Петел ": Арестуваха 86-годишният Георги Попов - Гебош в Норвегия когато отиде да види внука си (видео)

създател: Димитър Щерев

Представители на българската общественост в Норвегия внесоха протестна декларация против противозаконното и брутално лишаване на наши деца в Скандинавската страна. Това стана преди няколко дни в град Кристиансан.

Тогава Валентин Желев - администратор на българската общественост в Норвегия, Александър Желев - администратор на българската общественост в Норвегия и Николай Николов - ръководител на " Асоциация на бащите в България ", входираха декларация от 7 страници. Те я предоставиха на шефовете на БАРНЕВЕРН в Кристиансан - Monnica Brunner и Heidi Salvesen.

В едно от точките в декларацията, те осведомят норвежките управляващи, че българския народ е доста сензитивен на тематика грубото лишаване на деца от родителите и тяхното принудително усвояване. България е била 500 години под османско иго. Османците са отвличали български деца, с цел да ги създадат еничари, само че даже и тогава османците са били доста по-човечни и милозливи от сегашните норвежки бюрократи - отнемали са единствено по едно дете на многодетно семейство.

На срещата в офиса на БАРНЕВЕРН българската общост изиска да се договорят способи за подпомагане от страна на България при случаи с наши деца в Скандинавската страна.



 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР