Още по темата Защо поскъпнаха SMS-ите на едро Нарасналата употреба

...
Още по темата Защо поскъпнаха SMS-ите на едро Нарасналата употреба
Коментари Харесай

"Теленор" отчита по-високи приходи и печалба през първото тримесечие

Още по тематиката
Защо нарастнаха SMS-ите на едро

Нарасналата приложимост на известявания от банки, онлайн търговци, куриери разрасна бизнеса с къси известия
20 апр 2018
Сделките за първите 3 месеца: Голямо довиждане от Запад

Изтеглят се Telenor, MTG и Societe Generalе, а на тяхно място влизат източно-европейски купувачи
11 апр 2018
Петр Келнер заплаща за " Теленор България " и " Нова тв " 1 милиарда евро

Скандинавският телеком е подписал прелиминарен контракт за продажба на бизнеса си в района с PPF при цена 2.8 милиарда евро
21 мар 2018
БТК остава най-големият телеком по доходи

Компанията забавя равнището на напредък на продажбите, само че подвига облагата и маржа
9 мар 2018 Ръст в трите най-важни индикатора отбелязва мобилният оператор " Теленор " за първите три месеца на 2018 година. Компанията бележи растеж на приходите си, както и повишаване на облагата и междинния доход от краен консуматор (ARPU).

За първото тримесечие приходите на компанията са 168 млн. лева,, минимално нарастване по отношение на 159 млн. лева за същия интервал на 2017 година Такъв е оборотът съгласно остарелия метод на осчетоводяване, до момента в който съгласно новия стандарт IFRS 15, който влезе в действие от 1 януари, приходите на компанията за интервала са 170 млн. лева

Скок на облагата

Печалбата преди налози, лихви и амортизации (EBITDA) също се усилва леко – с 1 млн. лева до 62 млн. лева (63 млн. лева съгласно IFRS 15). Телекомът продължава да усилва и междинните доходи от консуматор (ARPU) - до 14.2 лева по отношение на 12.9 лева за същия интервал на предходната година. В същото време стана ясно, че " Теленор " е изгубил 41 хиляди клиенти през интервала и сега има малко над 3.1 млн. консуматори в страната.

На изпроводяк

Изминалият интервал най-вероятно ще бъде предпоследното тримесечие на " Теленор " в България, най-малко с този притежател. През март норвежкият телеком разгласи публично, че ще продаде бизнеса си в България, Сърбия, Унгария и Черна гора на PPF, капиталовия фонд на най-богатия чех Петр Келнер. За договорката " Капитал " заяви през февруари, като съгласно предварителния контракт " Теленор България " се прави оценка на към 810 млн. евро. От норвежкото сдружение показаха, че чакат договорката да бъде завършена през третото тримесечие на тази година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР