Още по темата: Седмица след смъртта 25-годишната спринтьорка Маргарита Плавунова

...
Още по темата: Седмица след смъртта 25-годишната спринтьорка Маргарита Плавунова
Коментари Харесай

Защо почина атлетката красавица на тренировка

Още по тематиката:

Седмица след гибелта 25-годишната спринтьорка Маргарита Плавунова към момента експертите не съумяват по безапелационен метод да посочат аргументите за нещастието. Плавунова, която имаше и кариера на модел, умря по време на подготовка край град Тамбов, в западната част на Русия.

Тя е била повалена от инфаркт на 19 август, до момента в който е тичала, а съгласно локалната Атлетическа федерация гибелта й е вследствие на претоварване. Това обаче не е потвърдено по безапелационен метод.

Очевидци настояват, че лекоатлетката е паднала на тревата по време на бягането си. Линейката не е съумяла да дойде в точния момент и просто е установила инфаркта.

„ Имаше сериозна връзка и проекти за бъдещето си. Беше дружелюбна и радостна, подготвена постоянно да помогне “, разяснява другарка на Маргарита.

Междувременно, приятелите на Плвунова и нейният треньор били безапелационни, че тя в никакъв случай не е имала здравословни проблеми и недоволства.

Коя е Маргарита Плавунова



Рускинята е била експерт в спринтовите дисциплини – на 100 и на 60 м, като се е състезавала и на дистанции с трудности.

На последното държавно състезание през юли тази година Плавунова се класира 18-а и е била надалеч от това да си завоюва място в националния тим.

Въпреки това, спринтьорката бе относително известна освен измежду почитателите на леката атлетика поради външния си тип, като е работила и като модел за известни спортни марки.

Защо умират младите спортисти?

Напоследък ставаме очевидци на огромен брой смъртни случаи на млади спортисти. През предходната година няколко млади футболисти починаха, като причина за огромна част от тях бяха точно проблеми със сърцето. Най-известният случай от тях бе с капитана на Фиорентина Давиде Астори.

В Русия също имаше няколко смъртни случаи на млади спортисти по време на подготовка. През октомври 15-годишният лекоатлет Дмитрий Мартънушкин умря в Рязан. През юни тази година пък представителят на младежкия тим по биатлон Артем Касанкаев бе погубен в Крим по време на подготовка.

Според изследване на Националния медицински център в Италия спортистите са 2,5 пъти по-застрашени от гибел вследствие на сърдечна непълнота спрямо хората, които не практикуват спорт.

Но изследване на швейцарски учени демонстрира, че инфарктите при спортистите се дължат повече на недобрите проучвания на сърцето. Обикновено ЕКГ не е задоволително да покаже всички вероятно сърдечни проблеми, а доста спортисти нямат достъп до по-точни уреди поради високата цена на прегледите.

Общото мнение обаче е, че освен обстойните прегледи са значими в такива обстановки, само че също по този начин и постоянните, и то при положителни експерти.

Ние, като фенове, не би трябвало да забравяме и че топ спортистите упражняват и се състезават на максимума от опциите си в битката за трофеи и медали. А от време на време това води до съдбовни произшествия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР