Още по темата: Обвиниха четирима за мелето в Розино, оперират

...
Още по темата: Обвиниха четирима за мелето в Розино, оперират
Коментари Харесай

Отварят полицейска приемна в ромската махала на Розино

Още по тематиката: Обвиниха четирима за мелето в Розино, оперират ранените Розино се кротна: Побойниците окупираха кафенетата

До 2 месеца в ромската махала на Розино ще бъде построена полицейска приемна. Това реши на свое съвещание преди малко Общинският съвет в Карлово.

Съветниците гласоподаваха за това да бъдат предоставени 36 000 лв.. В приемната ще има кабинет за служителите на реда, а в ромската махала непрекъснато ще дежури патрулка. Полицаите ще работят с живещите там.

Съветниците единомислещо поддържаха предлагането на кмета Емил Кабаиванов. Ръководството на общината от години упорства в Розино да се построи полицейски сектор поради честите спорове и мелета там.

Приемната ще обслужва освен Розино, само че и селата на запад от Карлово - Кърнаре, Христо Даново и Слатина. Общинските съветници гласоподаваха още по предложение на съветничката Стефка Савова от град Баня в Бюджет 2020 да бъдат заложени целеви средства за създаване на полицейска приемна и в квартал " Стряма ", формиран напълно от ромско население, в курортния град. Там също постоянно пораждат спорове и побоища. Преди време към 200 роми нападнаха и пребиха 5 горски чиновници, извършващи инспекции за противозаконна сеч.

Секретарят на общината Стефан Стефанов заяви преди малко, че страната ще финансира построяването на полицейска приемна в Баня. Община Карлово няма да отстъпи нито крачка обратно от желанието си в Розина да бъде построен полицейски сектор, тъй като счита, че приемната няма да е задоволителна за решаването на проблемите там, сподели зам.-кметът на Карлово Данка Люртова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР