Още по темата Баварският Християнсоциален съюз обмисля да се отдели

...
Още по темата Баварският Християнсоциален съюз обмисля да се отдели
Коментари Харесай

Баварският партньор даде две седмици на Меркел за европейска мигрантска сделка

Още по тематиката
Баварският Християнсоциален съюз обмисля да се отдели от Меркел
14 юни 2018
Какво можем да чакаме от четвъртия и най-вероятно финален мандат на Ангела Меркел

Според анализаторите канцлерът ще би трябвало да показва, че може да съживи Европа и партията си
13 мар 2018 Напрежението сред Християндемократическия съюз (ХДС) на немския канцлер Ангела Меркел и неговия баварски сътрудник Християнсоциалния съюз (ХСС) се уталожи отчасти в понеделник, откакто вътрешният министър Хорст Зеехофер, който е ръководител на ХСС, направи отстъпки от своите препоръчани промени в имигрантската политика на страната.

Зеехофер към този момент не упорства немската полиция неотложно да получи пълномощията да връща бежанци на границата, в случай че те към този момент са регистрирани като търсещи леговище в други страни от Европейски Съюз. Тази концепция беше отхвърлена от Меркел и по тази причина в този момент ХСС са подготвени да вкарат новата политика по-постепенно.

Общоевропейско решение

ХСС даде на немския канцлер две седмици, с цел да реализира европейска мигрантска договорка, преди да изиска ограничение на имиграцията, което може да дестабилизира ръководещата коалиция. Това ще даде нужното време на Меркел, с цел да потърси общоевропейско решение на казуса на срещата на върха на Европейски Съюз на 28 и 29 юни. Тя към този момент уточни, че всяко едностранно дейности от Берлин ще заплаши шенгенската система. Отстъпките ще потушат краткотрайно рецесията, която заплашваше партньорството сред ХДС и ХСС, както и цялостното ръководство на Меркел, написа Financial Times.

Канцлерът приветства постигнатия компромис в разногласието и сподели, че нейната партия ще реши по какъв начин да работи, откакто двуседмичният период изтече. Тя разяснява, че и двете партии имат общата цел по-добре да провеждат казуса с имиграцията и доста да понижат броя на хората, влизащи в Германия. По думите й немските управляващи няма да позволяват имигранти, които към този момент са се записали в други европейски страни, само че също по този начин акцентира, че няма да има " автоматизиран механизъм " за отменяне на бежанци на границата.

П редупреждението на ХСС

Въпреки по-мекия звук Зеехофер предизвести, че е подготвен да връща регистрирани в други страни от Европейски Съюз имигранти, в случай че Меркел не успее да подписа европейска мигрантска договорка по-късно този месец. " Желаем й доста шанс. Но се придържаме към нашата позиция, че, в случай че незабавното отменяне на границата не е допустимо, ще наредя на полицията да връща хора, които или имат възбрана да влизат или имат възбрана да остават ", съобщи Зеехофер, представен от Reuters. И добави, че никой не желае колапса на немското държавно управление или прекратяването на съюза сред ХДС и ХСС.

Меркел упорства, че на срещата в Брюксел може да се реализира съглашение, обхващащо целия Европейски Съюз, и предизвестява, че проектът на Зеехофер да връща имигранти, които преди този момент са били експулсирани от страната, ще затрудни възможностите й за сключването на договорка. Същевременно американският президент Доналд Тръмп не пропусна да разяснява събитията в Германия. В Twitter той написа: " Германците се обръщат против своите водачи, до момента в който имиграцията раздрусва така и така слабата коалиция в Берлин ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР