Още по темата: Арестуваха най-известния италианец в пловдивско село Недоброжелател

...
Още по темата: Арестуваха най-известния италианец в пловдивско село Недоброжелател
Коментари Харесай

Арестът на италианския фермер е заради фалшив сигнал

Още по тематиката: Арестуваха най-известния италианец в пловдивско село

Недоброжелател е пуснал подправен сигнал против Фабрицио Фрески. Вероятно му завиждат, и нищо чудно да са съперници. Освен това преди 5 години посредством подправени подписи, откраднаха дяловете на Фрески от компанията " Фиор Ди Лате “, а делото за това още не е завършило.

Такава мълва се носи в село Шишманци във връзка ареста и освобождението на италианецът през вчерашния ден. От 20 година той развива сполучлив бизнес в България – обработва над 30 000 земя, на която отглежда главно полски домати, ориз и други зърнено-житни култури. Съмненията за корист с евросредства, занапред ще се обясняват. По данни на Държавен фонд „ Земеделие “, посредством компанията „ Агрипланет “ ООД, в която италианецът е съучастник дружно с четирима свои сънародници, по остарялата Мярка 121 " Модернизиране на аграрни стопанства " от Програмата за развиване на селските региони /2007-2013 г./, е усвоена дотация в размер на 1 171 362 лева Тя е била за закупуване на селскостопанска техника за обработка на почвата и прибиране на реколтата.

Хората в селото разясняват, че няма по какъв начин да е злоупотребено с евросредства, в случай, че техниката му е налична. Той отглежда главно полски домати, ориз и други зърнено-житни култури, а площите се обработват механизирано. Фрески се употребява с положително име в Шишманци – за него приказват, че е добър, трудолюбив и угодлив човек. Той обезпечава непрекъсната работа на 10 души. Кметът Александър Атанасов също се изрече позитивно, само че не знаеше детайлности за ареста. Мобилният телефон на Фабрицио Фрески бе изключен.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР