Още първият кръг от новия сезон в руската Премиер лига

...
Още първият кръг от новия сезон в руската Премиер лига
Коментари Харесай

Скандал в Русия: босът на Спартак обяви, че вади отбора от първенството

Още първият кръг от новия сезон в съветската Премиер лига роди голям скандал. Собственикът на Спартак (Москва) Леонид Федун съобщи, че ще извади тима от шампионата в символ на митинг против систематичното ощетяване на " червено-беите " от съдиите. Снощи Спартак направи 2:2 вкъщи против Сочи, откакто водеше с 2:0, а двата гола за гостите паднаха от дузпи. Редица съдийски анализатори разкритикуваха решенията на рефера Василий Казарцев, изключително за отсъждането на втората дузпа. Тя бе свирена в 90-ата минута, откакто съдията прибегна до помощта на ВАР.

" Утре ще разглася публично изваждането на тима от шампионата. Нека си играят без нас. Напишете го тъкмо по този начин. Не желая да вземам участие в тази клоунада и да си мятам парите напразно. Щом Спартак е непотребен, по този начин да е ", съобщи гневният Федун пред " Спорт-Експрес ".
View this post on Instagram
Молчать не будем. Будем бороться за «Спартак»! Красно-белые, спасибо за мощную поддержку сегодня!

A post shared by FC Spartak Moscow (@fcsm_official) on Aug 9, 2020 at 1:20pm PDT

" Няма да мълчим. Ще се борим за Спартак! " Червено-бели ", благодарим ви за мощната поддръжка ", написаха от Спартак в профила си в Instagram.

Журналистът Нобел Арустамян заяви, че цялата бригада от снощния мач на " Откритие Арена " ще мине тест с полиграф по гледище на шефа на съдийската комисия Ашот Хачатурянц.  Нищо ново: Спартак (М) се провали още на старта (видео)
Появиха се информации, че Хачатурянц е останал дотолкоз отчаян от съдийството на Казарцев, че е решил да подаде оставка. Шефът на Руския футболен съюз Александър Дюков обаче му има цялостно доверие и ще се опита да го разубеди.

От Спартак неведнъж се оплакваха от съдийски решения в техен ущърб и през предишния сезон. Руският гранд приключи в средата на класирането и отпадна на полуфиналите за Купата на Русия от Зенит, като по този метод не съумя да се добере до присъединяване в евротурнирите.

Колаж: Чемпионат Премиер Лига 1 кръг, неделя 9 август  Спартак Москва 2:2краен резулат  Сочи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР