Още от самото начало създадох икономически съвет, в който поканих

...
Още от самото начало създадох икономически съвет, в който поканих
Коментари Харесай

Фандъкова разясни икономическите облекчения за бизнеса в София

Още през цялото време сътворих стопански съвет, в който поканих водещи специалисти. В сряда подготвихме първия пакет от стопански ограничения за София. Мерките към този момент са разисквани и чакаме отчета на работната група, където има оферти на другите политически сили. Очакваме на 16 април съвещанието на общинския съвет. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка подготвяните стопански облекчения за бизнеса в столицата в изискванията на изключително състояние.
Освобождаване от наеми на общински терени и пространства и такса тротоарно право на всички бизнеси и заведения, които не са работили по време на изключителното състояние - това плануват част от ограниченията, разясни градоначалникът. По думите на Фандъкова те ще влязат в действие със задна датата.
Предвиждаме освобождение на 1 млн. лв. за гаранции за заеми на дребни и междинни предприятия. Предвиждаме гаранцията да е от 50%, както и отсрочване на локалните налози и такси, разяснява столичният кмет.
Общината ще направи това, което зависи от нея, с цел да облекчи обстановката на бизнеса. Местните такси се отсрочват до 30 юни, дружно с отстъпката, стана ясно още от думите на столичния кмет. Подготвям актуализацията на бюджета, като я назоваваме първа актуализация, тъй като никой не може да планува докога ще продължи това. Пари ще дойдат от намаляването на разноските на общината и несъмнено, преосмисляне на капиталовата стратегия, сподели Фандъкова.
Работим по това стратегическите планове за града да не пострадат при тази рецесия. Най-пострадал бранш в града е напълно предстоящо, градският превоз - знаете, той работи, само че в това време затворихме синя и зелена зона. Ние би трябвало да компенсираме по някакъв метод загубите в транспортния бранш, разяснява още Фандъкова. По думите ѝ плановете с европейски средства би трябвало да продължат. 
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР