Още от първите дни след октомврийските избори няколко политически партии

...
Още от първите дни след октомврийските избори няколко политически партии
Коментари Харесай

Рашков: Хартиената коалиция усилено върти търговия с вота

Още от първите дни след октомврийските избори няколко политически партии се заеха да възстановят потреблението на хартиена бюлетина. Пределно ясно е каква е задачата им. С хартиената бюлетина се манипулира вотът на българския гласоподавател. Това съобщи пред публицисти, лидер на листата в Перник на Коалиция " - ".

" Политическият конкурент основава преднамерено недействителни бюлетини, с цел да понижи поддръжката за оня, за който са дали своят вот хората. На всички български жители е известно по какъв начин се изкривява вотът. Това се отразява на доверието на жителите към изборния развой въобще. Усещам незаинтересованост и липса на вяра, че гласа им ще отиде за този, за който са дали своят вот. Възстановяването на хартиената бюлетина ще докара до такива изкривявания като отпреди 2 години ", добави той.

Рашков прикани българите да гласоподават машинно, тъй като " шансът за деформиране на вота е по-малък ". " Търговията с избор сега върви доста интензивно ", осведоми той.

Той означи още, че мигрантският проблем не е български патент. " Това е международен проблем, не е подбуден от аргументите в България. Причините са световни. Ние сме граница на Европейски Съюз. Имаме морално съображение да чакаме по-голямо подпомагане от Европейски Съюз във връзка опазването на границата ни с Турция. Това подпомагане все още не е задоволително ", уточни Рашков, като добави, че от европейските сътрудници чака най-много техника. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР