Още миналата година разбрахме, че честотата на оперативната памет оказва ...

Още миналата година разбрахме, че честотата на оперативната памет оказва

Хибридните процесори AMD Raven Ridge ще поддържат DDR4-2933 памет

Още предходната година разбрахме, че честотата на оперативната памет оказва доста въздействие върху продуктивността на процесорите, тъй като от нея непосредствено зависи скоростта на Infinity Fabric шината, употребена за обмена на данни сред вътрешните съставни елементи на процесора. Това бе повода овърклокърите да търсят подобаващи бързи RAM комплекти, добре работещи в двуканален режим.

По всичко проличава, че това няма да важи за хибридните процесори AMD Raven Ridge и по-точно, за десктоп решенията Ryzen 5 2400G и Ryzen 3 2200G. Според информацията, оповестена в формалния уебсайт на производителя, за тези APU общоприетият режим на паметта е DDR4-2933. Да си напомним, че чиповете Summit Ridge (фамилия Ryzen 1000) поддържаха единствено DDR4-2666 RAM.

Поддръжката на високоскоростна оперативна памет може да окаже позитивно въздействие и на бързодействието на интегрираното в чиповете Raven Ridge графично ядро Radeon Vega, което употребява дребна част от тази памет за буферна графична памет.Да си напомним, че хибридните процесори AMD Ryzen 5 2400G и Ryzen 3 2200G би трябвало да излязат на пазара на 12-ти февруари тази година. Известни са и цените – $169 за първия процесор и $99 – за втория.

Източник: kaldata.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg