Още ли си мислите, че сме един народ? Още ли

...
Още ли си мислите, че сме един народ? Още ли
Коментари Харесай

Изключителна реч на Зеленски

Още ли си мислите, че сме един народ? Още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни принудите да създадем отстъпки? Не разбирате ли какво става? Не разбирате ли кои сме ние? За какво се борим? За какво въобще иде тирада? Четете по устните ми! Без газ или без вас? Без вас! Без светлина или без вас? Без вас! Без вода или без вас? Без вас. Без храна или без вас? Без вас! Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкоз страшни и смъртоносни колкото вашето другарство и приятелство. Историята ще сложи всичко по местата си. И ние ще бъдем с газ, светлина, вода и храна….. и без вас! Володимир Зеленски, президент на Украйна
На срещата на върха на Г-20 украинският президент Володимир Зеленски показа посредством видео връзка проект за допустимо преустановяване на войната с Русия.

За задачата е належащо евакуиране на съветските войски и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, съобщи президентът на срещата на 20-те водещи индустриални и бързоразвиващи се страни на индонезийския остров Бали.

Министърът на външните работи Сергей Лавров, който съставлява водача на Кремъл Владимир Путин, взе присъединяване от името на Русия.

„ Искам тази нападателна съветска война да завърши заслужено и въз основа на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право “, споделя Зеленски според  стенограмата на речта .

Според него за Украйна са нужни „ ефикасни гаранции за сигурност “ след войната. За основаването на следвоенна архитектура за сигурност Зеленски предлага да се организира интернационална конференция, на която да се подписа Киевско съглашение, предава DPA.

Конкретните предложения на Украйна са образувани в 10 точки:
1. Радиационна и нуклеарна безопасност; 
2. Продоволствена сигурност;
3. Енергийна сигурност;
4. Освобождаване на всички пандизчии и депортирани;
5. Прилагане на Устава на Организация на обединените нации, възобновяване на териториалната целокупност на Украйна и на международния ред;
6. Изтегляне на съветските войски и преустановяване на военните действия; 
7. Завръщане на правосъдието;
8. Противодействие на екоцида; 
9. Предотвратяване на ескалацията; 
10. Фиксиране на края на войната;

Той също по този начин прикани за удължение на съглашението за експорт на украинско зърно, подписано с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации.

След края на съветската обсада на Черно море страната е изнесла повече от 10 млн. тона храни, сподели президентът. Срокът на съглашението изтича на 19 ноември.

В момента се водят договаряния за удължаването му.

Според Зеленски 45 млн. тона от Украйна могат да бъдат предоставени за продоволствената сигурност в света през тази година.

Войната на Путин против Украйна стартира на 24 февруари 2022 като „ специфична интервенция “ и прлодължава повече от 8 месеца.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР