Oще една обещаваща ваксина, тази на Новавакс се очаква да

...
Oще една обещаваща ваксина, тази на Новавакс се очаква да
Коментари Харесай

Българска следа в Новавакс: Ивайло Неов обясни как действа тяхната ваксина срещу COVID-19

Oще една обещаваща ваксина, тази на " Новавакс " се чака да доближи до хората в средата на годината. Европа също договаря за доставки на дози, заяви

" Новавакс " е дребна биотехнологична компания, към която целият свят обърна взор през последните 2 месеца. Тя има 34-годишен опит в създаването на ваксини, само че в никакъв случай до този миг не е успявала да пробие на пазара. 2020 година донесе триумф за компанията, чиято разработка против COVID-19 дава обещание вяра за човечеството.

В сърцето на " Новавакс " работи българинът Ивайло Неов. Той стартира работа там през 2014 година, когато е едвам на 25-годишен.

Пред bTV той описа, че отива в Америка със фамилията, когато е бил в 3. клас. Сподели, че е квалифициран инженер-химик и още в гимназията е желал да се занимава с това.

" Когато започнах първата си работа, аз не знаех какво да чакам и като видиш ваксина, направена, поставена, пакетирана, а това нещо отива до някой пациент или дете - имаш възприятието, че допринасяш по някакъв метод на човечеството.

Ивайло е част от екипа по софтуерен трансфер. " Ние оказваме помощ на компании, с които работим и възпроизвеждат нашата дейна съставна част за ваксини, схванат нашата технология ", добави той.

Относно Коронавирус препарата на " Новавакс ", Ивайло изясни, че технологията, която употребяват в компанията е за основаване на по този начин наречения комбинантен протеин. Техният препарат разсънва имунната система и се основава дългогодишен имунитет.

" Хората да си показват, че комбинантният протеин носи фотография в тялото на имунната система на вируса и му демонстрира по какъв начин наподобява, и му споделя, че е неприятен. А имунната система се подготвя по един избран метод, в случай че види вируса - по какъв начин да го унищожи в тялото ", изясни българският академик.

На въпрос дали оставаме преносители на вируса след имунизация Ивайло посочи, че към момента науката няма прецизен отговор. " Важно е всички да се имунизират - като от ден на ден хора се имунизират, шансът да се придвижва заболяването няма да е толкоз значим въпрос, тъй като няма да има зараза ", добави той.

Българският академик посочи, че през януари " Новакс " са получили първите данни от третата фаза на клиничните проучвания във Англия. " Имаме още едно проучване в Америка, което е в напреднала фаза и чакаме данни от американското проучване, и с данните от Великобританското започнахме процеса на утвърждение на имунизацията в Англия и в Европа ", добави той.

Ивайло съобщи, че сътрудниците му са осведомени с обстоятелството, че той е българин и постоянно се интересуват от традициите и обичаите в страната ни.

" Разработката на ваксина е виновна работа, само че аз съм работил към този момент толкоз време, че всички се стараят, колкото може по-добре да работят и всички знаят къде отива тази ваксина. Тя влиза в на някой ръката и знаем, че качественият надзор е нещо, което е доста значимо и дават всичко от себе си, че лекарството е положително и добре направено, че никой да не се колебае, че ще помогне ", изясни българинът.

Той беше безапелационен, че най-силно има вяра в науката, по тази причина ще продължи да учи нови технологии, тъй че да бъде потребен на обществото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР