Още един заместник-министър на здравеопазването и реорганизация на редица дирекции

...
Още един заместник-министър на здравеопазването и реорганизация на редица дирекции
Коментари Харесай

МЗ включва четвърти зам.-министър в Устройствения си правилник

Още един заместник-министър на опазването на здравето и метаморфоза на редица дирекции в Министерство на здравеопазването – това предлага ведомството с промени в Устройствения си устав, оповестени за публично разискване.

В отчета си към плана здравният министър проф. Асена Сербезова показва, че потребността от още един зам.-министър е обусловена от „ укрепването на потенциала на политическия кабинет “. В добавка се чака и назначението на още съветници на министъра.

Сред измененията във връзка с дирекциите на министерството прави усещане концепцията за закриване на дирекция „ Защита на правата на пациентите “, която бе основана от предшественика на проф. Сербезова – служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

„ Идеята за независимо структурно звено е добра по принцип и демонстрира слагане на пациента в центъра на работата на Министерството на здравеопазването, само че структурните звена реализират сложно функционалностите в даден сектор (защитата на пациента е в основата на лечебните дейности). Именно заради това обособяването на няколко структурни звена не дава опция за всестранно оглеждане на въпросите и за намиране на баланс в системата, което включва както най-оптимална грижа за пациентите, по този начин и основаване на ефикасни условия за работа на здравната мрежа “, написа проф. Сербезова в отчета си.

Сред другите препоръчани промени са делене на дирекция „ Стопански действия и публични поръчки “, като публичните поръчки се обособят в обособена дирекция, основаване на дирекция „ Промоция на здраве и профилактика на заболявания “, прибавяне на функционалности към дирекция „ Търговски сдружения и благосъстоятелност “, увеличение броя на чиновниците в дирекция „ Връзки с обществеността и протокол “ и други

С всички препоръчани промени в Устройствения устав на Министерство на здравеопазването можете да се запознаете, а с отчета на министъра към тях –.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР