Още един положителен ефект от пандемията - християни и мюсюлмани

...
Още един положителен ефект от пандемията - християни и мюсюлмани
Коментари Харесай

Мюсюлмани в Берлин посещават църква, защото джамиите са затворени

Още един позитивен резултат от пандемията - християни и мюсюлмани посещават един храм в немската столица Берлин. Заради ковид са въведени строги хигиенични правила и джамиите не съумяват да съберат всички вярващи. А мюсюлманите празнуват свещения за тях месец Рамазан, предава Българска национална телевизия.

Имамът Мохамед Сабри изнася проповедта си в много необикновена конюнктура - част от инвентара е затрупан, само че не и стъклописите. Причината службата се води не в джамия, а в черква. Заради пандемията работят строги правила и храмът, в който обичайно служи имамът може да събере единствено 50 души. А вярващите са доста повече. Ето за какво, локалната лутеранска черква взема решение, че може да отстъпи помещението на братята си по религия.

Сега - когато всичко е подчинено на ковид, взехме решение да създадем нещо дружно. И аз се мисля, че положително. Това беше общо, взаимно решение, то ни сближи. Дали това партньорство ще продължи следва да разберем. Но опцията да се опознаем по-добре, това, което изпитваме дружно сега, ни прави мощни да посрещнем всичко, което следва, разяснява свещеник Моника Матиас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР