Още двама началници на гари и инспектор на железопътната компания

...
Още двама началници на гари и инспектор на железопътната компания
Коментари Харесай

Разследват още железничари за влаковата катастрофа в Гърция

Още двама началници на гари и контрольор на железопътната компания ще бъдат изправени пред прокурори през седмицата поради железопътната злополука от 28 февруари, която лиши живота на 57 души.

Органите на реда проверяват дали двамата - реализатор и деец от личния състав на гръцките железници, са си тръгнали преди края на промяната си, оставяйки некомпетентен сътрудник да ръководи два влака, движещи се в противоположни направления по един и същи коловоз, което е довело до преден конфликт.

И двамата са работили на гара Лариса, значим железопътен възел в Централна Гърция, южно от мястото на случая.

Изпълнителят ще бъде разпитан в понеделник; твърди се, че той не е напуснал промяната си по-рано; промяната му е завършила в 22:00 ч. на 28 февруари вечерта, а той си е тръгнал в 22:15 ч., както е декларирал.

По-опитният чиновник ще бъде изправен пред съдия-следовател и прокурор във вторник; твърди се, че той е признал, че е напуснал промяната си преди края ѝ, в 23:00 ч., само че че даже и да е останал, не е могъл да предотврати нещастието, защото пътническият трен, пътуващ в северна посока, е спрял на гара Лариса в 23:02 ч. Сблъсъкът с товарния трен, пътуващ в южна посока, е станал в 23:21 ч.

Началникът на гарата, който е взел съдбовното решение да насочи двата влака в един и същи коловоз, 59-годишен, е имал единствено няколко работни дни стаж, откакто е минал петмесечно образование, почнало през август 2022 година /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР