Още древната китайска медицина е открила някои фантастични действия на

...
Още древната китайска медицина е открила някои фантастични действия на
Коментари Харесай

За имунитет, гърло, отслабване, гадене, мускулни болки - джинджифил: Какво да правим с времето в кар - slava.bg

Още античната китайска медицина е разкрила някои фантастични дейности на корена от джинджифил, който мнозина у нас назовават за улеснение джинджър. Но и в Европа го използваме даже като брашно още от 10 в., т.е. 1100 години. Съвременната медицина потвърди доста негови лечебни качества освен за гърло и точно на това сме посветили днешния ни лайфхак.
Китайците вършат запарка - нещо като чай - от джинджифил и лук, като прибавят и малко захар, само че това не е потребно. Ако пиете по 2-3 чаши от него, подсигуряват, че гърлото е излекувано. Те са разкрили преди епохи и друго потребно свойство на корена - противовъзпалително и успокояващо мускулните болки. Тръгвайки от опита им, треньорът и нутриционист Джеф Кавалие прибавя за феновете на фитнеса и здравословното хранене още две полезности на джинджъра - усилва образно мускулния размер и релефа, като освен това смъква кг - кг и половина за 2 месеца.
Професор Чарлз Емала от Колумбийския университет - един от най-престижните в Съединени американски щати, потвърждава всички изброени свойства на корена от джинджифил. И ги изяснява с съществуването на веществото ГИНГЕРОЛ/ДЖИНДЖЕРОЛ 6, дружно с мощно присъединяване на витамините С и В, на минерали. Според известния академик, освен гърлото се въздейства противогрипно и противовъзпалително от тях, само че може да се повлияе даже на бронхиална астма. Наистина се потвърждават и облекчаването на мускулни болки, и отслабващия резултат за тялото. Защо? Гингерол/Джинджерол 6 е отговорен за резултата на задоволеност, който основава използването на корена, както и чувството за загряване. Те хем работят противовъзпалително, хем подтикват метаболизма. А по този начин - посредством по-добра обмяна на веществата, по-добре се контролира и телесната маса. Изследванията в Съединени американски щати и Русия сочат още понижаване на риска от атеросклероза, стимулиране на перисталтиката и естественото храносмилане. Също по този начин са корените от джинджър са доста потребни за дамите - оказват помощ им против менструална болежка, а на краткотрайните - само че не на финалния стадий, и в сушен тип, понижават токсичните резултати.
Въпросът, с изключение на по кое време, е какъв брой и по какъв начин да използваме джинджифила, с цел да е потребен, а да няма противоположен резултат?
Учените потвърждават, че оптималната доза за използуване на естествения лек е
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР