Още днес ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане,

...
Още днес ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане,
Коментари Харесай

Правителството отпуска 470 000 лева на Лъки за спешно укрепване на опасно срутище

Още през днешния ден ще заседава Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, с цел да отпусне държавното управление 470 000 лв. на община Лъки за незабавни укрепителни действия, тъй че да се предотврати заплахата от огромно срутище в района, съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който дойде на място дружно с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Премиерът Борисов добави, че Комисията ще реши също какъв брой спомагателни средства ще са нужни за укрепването и на други проблематични места, измежду които терени в Костинброд, Гоце Делчев, Брезница и Дъбница.

„ Днес се надявам, както видяхте за Своге - в границите на часове преведохме парите и започнаха да чистят. Надявам се до края на деня, най-късно на следващия ден заран да си получат средствата. Освен това за миньорите, които са в рудниците оловно-цинковите, в сряда ще им се продължи концесията, с цел да са спокойни и сигурни за работата ", посочи министър-председателят Борисов. Премиерът уточни сериозната поддръжка на страната, тъй че Лъки да се трансформира в прелестен туристически и индустриален център. Само за инфраструктурата в района са отпуснати 53 млн.лв. Министър-председателят Борисов означи, че продължава да се работи и по локалните платна на разширения преди две години път сред Пловдив и Асеновград.

Министър-председателят Бойко Борисов опроверга и изказванията на президента Румен Радев във връзка с средствата, които държавното управление отпусна в поддръжка на жителите и бизнеса в изискванията на пандемия. „ Нека да каже кои пари да спрем? Дали тези 106 милиона на месец, с които се отпускат по 50 лв. на пенсионерите, или 15-процентното нарастване на възнагражденията на служителите на реда и пожарникарите, или двойното нарастване на заплатите на учителите, или парите на общините ".

Премиерът Борисов риторично запита още дали да бъдат спрени и средствата, които държавното управление всеки месец обезпечава за чиновниците на първа линия в борбата с COVID-19. „ А от тези един милиард и 300 милиона лв., които даваме за бизнеса, ограниченията 60/40, 80/20, 75/0, кои пари да спрем? Или да каже - спрете „ Хемус ", не е значим за Варна и за Велико Търново, или да каже - спрете Ботевград-Мездра, Монтана-Враца, Видин, не е значимо за хората ", добави още министър-председателят Борисов. Премиерът уточни, че по всички тези значими за страната действия и планове са вложени милиарди, които са инвестиция с една единствена цел - възстановяване живота на българските жители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР