Още днес или утре управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти

...
Още днес или утре управляващата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти
Коментари Харесай

ГЕРБ и ОП внасят промени в закона за НСО

Още през днешния ден или на следващия ден ръководещата коалиция ГЕРБ и Обединени патриоти внасят в Народното събрание ремонти в Закона за НСО, заяви БНР.

По информация на публичното радио персонално министър председателят Бойко Борисов е настоял на съдружния съвет да се дадат повече пълномощия на президента във връзка с Службата.

Законодателните промени анонсира по-рано през днешния ден и ръководителят на НФСБ Валери Симеонов. С текстовете да се предложи началникът на НСО да дефинира кои да са охраняваните лицата, а контролът да е на президента. Така ще отпадне в този момент настоящата комисия от ръководителите на НСО и ДАНС, както и от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, която дефинира кръга на охраняваните.
 Десетилетия НСО гази разпоредбите, уверен Симеонов
Десетилетия НСО гази разпоредбите, уверен Симеонов

Не било истина, че президентът не направлявал НСО

Припомняме, тази заран прокурори влязоха в постройката на президентската администрация. Акцията на прокуратурата идва след вчерашното изключително изказване на президента, в което той прикани Националната работа за защита (НСО) да спре да охранява почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, като и уточни, че директно виновен за решенията кой да бъде охраняват е изпълнителната власт в лицето на премиера Борисов.

Повод за изказването му беше случай, при който някогашният правосъден министър от кабинета " Борисов-2 " Христо Иванов отиде на плаж Росенец, където е лятната резиденция на Доган, само че беше изблъскан от охранители, които не се легитимираха.
 Шефът на НСО да взема решение за защитата на Доган и Пеевски, желае Каракачанов
Шефът на НСО да взема решение за защитата на Доган и Пеевски, желае Каракачанов

Вицепремиерът не употребил държавна защита

Охранителите си разрешиха да хвърлят и националния трикольор, който Иванов заби на плажа - изключителна държавна благосъстоятелност, съгласно Конституцията, член 18, ал.1. От НСО в началото отхвърлиха да признаят, че тези гардове са техни.

След това президентът Румен Радев съобщи, че защитата там е на НСО, само че разясни, че той няма надзор върху НСО. Това е станало със законодателството от 2015 година , с което за службата се анулира действителния надзор върху нея от страна на президента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР