Още 57 000 ваксини на Астра Зенека пристигат тази вечер

...
Още 57 000 ваксини на Астра Зенека пристигат тази вечер
Коментари Харесай

Още 57 000 дози от Астра Зенека пристигат тази вечер

Още 57 000 ваксини на " Астра Зенека " идват довечера у нас. Дозите незабавно ще бъдат разпределени из страната, разгласи министър председателят Бойко Борисов. Според него, до зимата страната би трябвало да поддържа стопански растеж от 3%, с цел да излезе от рецесията. За задачата е нужно устойчиво държавно управление след изборите. Бойко Борисов съобщи: " Довечера чакаме 57 000, а и за наша наслада през вчерашния ден имаме към 16 000 имунизирани, предходния ден - 19 000, по-предишния - 21 000, тъй че сега и през днешния ден се имунизира ".

Според Борисов, имунизацията върви бързо и проведено. " Това са международни доставки. Два дни имахме Европейски съвет, на който всички до един сътрудници упорстват да се съблюдават договорите и да си идват ритмично имунизациите, по този начин както би трябвало, тъй като ние въз основата на тях слагаме ти и след три месеца знаем, че ще ти пристигна другата, да ти сложим другата ", добави Борисов.

Икономическият растеж до зимата би трябвало да мине, по думите му, 3%. " Всички са се съсредоточили в тези избори, само че най-важното от тези избори е по-късно да се сътвори устойчиво държавно управление, и то с оптимално огромно единодушие, тъй като месеците юни-юли-август до декември ние би трябвало да минем 3% растеж на Брутният вътрешен продукт, единствено това ще оправи недостига и още веднъж следващата година ще гоним 5-те % и 120-30 милиарда лева Брутният вътрешен продукт ", сподели още Борисов, представен от Българска национална телевизия.

Есенните прогнози на Европейска комисия са за подобен растеж. Въпреки отхлабването на ограниченията пандемията не е отминила, подсети Борисов. " Учениците учат, моловете работят, фитнесите работят, магазините работят, отварят, ехей - тия заведения, в понеделник вечер всички на заведения. Обаче отново ще обясните на хората - пандемията не е предходна ", сподели още Борисов.

Според Борисов, който посети нова пречиствателна станция край Чирпан, март ще е сериозен месец, а с идването на пролетта ще бъде по елементарно по отношение на здравната и икономическа рецесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР