Още 12 приемни семейства са необходими за територията на община

...
Още 12 приемни семейства са необходими за територията на община
Коментари Харесай

Още 12 приемни семейства не достигат за територията на Кюстендилско

Още 12 приемни фамилии са нужни за територията на община Кюстендил. Това заяви за Радио „ Фокус” – Кюстендил Радостина Ночева, админ на план „ Приеми ме” за област Кюстендил.
По думите й за актуалната година са разпознати потребностите от спомагателен брой приемни фамилии. Необходими са по три приемни фамилии за деца с увреждане и за даване на заместваща приемна грижа на деца с увреждания, както и за деца от 0 до 3 години. По две приемни фамилии трябват за развъждане на деца от 3 до 10 години и за деца над 10-годишна възраст. Едно приемно семейство е нужно за развъждане на деца с проблеми в държанието, както и едно непринудено семейство. В община Кюстендил все още има 32 одобрени професионални приемни фамилии. Няма одобрени доброволни приемни фамилии.
" Потребностите за община Кюстендил от набиране на нови приемни фамилии и плануваните брой и тип приемни фамилии са съобразени с евентуалните консуматори на услугата „ приемна грижа” и общинската стратегия за протекция на детето ", сподели Радостина Ночева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР